Geylan, Okul Öncesi Sınıflarının Açılması Kararını Değerlendirdi

Geylan, Okul Öncesi Sınıflarının Açılması Kararını Değerlendirdi

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nün resmi okul öncesi eğitim kurumlarının açıklaması hakkındaki yazısını değerlendiren Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Eğitim öğretimi bu yıl sonlandırdık" açıklamasını hatırlatan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, okul öncesi sınıfların açılacak olmasına dair kararın iyi değerlendirilmesini istedi ve "Okullarımızdaki okul öncesi sınıflarının ve ana okullarımızın statüsünü ayırdık da haberimiz mi olmadı?" diye sordu.

Devlet okullarının okul öncesi sınıflarında yarım gün hizmet verildiği, bu kararın amaca hizmet etmediğini ifade eden Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, normalleşme yarışına girmeye gerek olmadığının altını çizdi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, açıklamasının devamında "Bu kararın iyi değerlendirilmesi lazım. Çünkü geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan eğitim öğretimi bu yıl için sonlandırdıklarını ifade etmişti. Okullarımızdaki okul öncesi sınıflarının ve ana okullarımızın statüsünü ayırdık da haberimiz mi olmadı? 

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü yazısında “... velinin talebi, yeteri kadar müracaat olması, milli eğitim müdürlüğünün uygun görmesi durumunda” okul öncesi sınıflarının 19 Haziran’a kadar açılmasını istemiş. Fakat kraldan çok kralcı o kadar çok yöneticimiz var ki, yaşanabilecekleri öngörmek için kahin olmaya gerek yok.

Yarışa girecekler, ne kadar öğrenci gelirse o kadar başarılı olduklarını gösterecekler! Baktılar veliler tedirgin, öğrenciler gelmiyor, o zaman öğretmenlerden ikna heyetleri oluşturacaklar kapı kapı gezdirecekler!

Abartı gibi mi geldi? Emin olun benzeri durumları yaşayacağız... Öte yandan tam gün hizmet veren özel kreş ve gündüz bakımevleri, çalışan veliler için önemli ve açılması gerekli. Ancak devlet okullarındaki okul öncesi sınıflarımız yarım gün hizmet veriyor. Yani bu amaca hizmet etmeyecek. Dolayısıyla “-mış gibi yapmaya” da gerek yok! Tabii ki normalleşelim, ama NORMALLEŞME YARIŞINA girmeye de gerek yok." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.