Geçici Görevle Yönetici Olarak Görevlendirilen Öğretmenlerin De Ek Ders Ücretleri Artırımlı Ödenmelidir

Geçici Görevle Yönetici Olarak Görevlendirilen Öğretmenlerin De Ek Ders Ücretleri Artırımlı Ödenmelidir

Türk Eğitim-Sen tarafından GMT.430.00/978 sayılı Geçici Görevli Yöneticilerin Ek Ders Ücreti konulu 16 Kasım 2018 tarihli resmi yazı yayınlandı.

Söz konusu resmi yazıda ''Bilindiği üzere, Bakanlığınıza bağlı okul ve kurumlarda asaleten görev yapan yöneticilere Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2018 ve 2019 Yıllarını Kapsayan 4. Dönem Toplu Sözleşme uyarınca ek ders ücreti ödenmektedir. Ancak, bu ücret öğretmen olarak görev yapmakta iken geçici olarak müdür veya müdür yardımcılığına görevlendirilenlere ödenmemektedir.

Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2018 ve 2019 Yıllarını Kapsayan 4. Dönem Toplu Sözleşmenin Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin İkinci Bölümünde; ''İkili öğretim yapan örgün eğitim kurumları yöneticilerinin ilave ek ders ücreti'' başlıklı 7. maddesindeki ''(1) 2006/11350 sayılı Kararın 10'uncu maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi uyarınca örgün ve yaygın eğitim kurumlarındaki yöneticilere ödenmekte olan ek ders ücreti, ikili öğretim yapan örgün eğitim kurumlarındaki yöneticilere ders yılı süresincehaftada 2 saat artırımlı ödenr.'' hükmü uyarınca ikili eğitim yapan okul yöneticileri ek ders ücretleri 2 saat artırımlı ödenmektedir.

''Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının yöneticilerinin ilave ek ders ücreti'' başlıklı 23. maddesindeki (1) 2006/11350 sayılı Kararın 10'uncu maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinin; 4 numaralı alt bendi uyarınca müdür ve müdür başyardımcılarına ödenmekte olan ek ders ücreti haftada 4 saat, 7 numaralı alt bendi uyarınca müdür yardımcılarına ödenmekte olan ek ders ücreti haftada 1 saat artırımlı uygulanır.'' hükmü uyarınca müdür ve müdür başyardımcılarına 4 saat, müdür yardımcılarına haftada 1 saat ilave ek ders ücreti verilmektedir.

Ancak, bu ek ders ücretlerinden Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 16. maddesi uyarınca öğretmen iken geçici olarak yönetici olarak görevlendirilen öğretmenler yararlanamamaktadır. Bu durum çalışma barışını bozmaktadır. Aynı okulda asaleten görev yapan müdür yardımcısı bu haklardan yararlanırken, aynı işi aynı görevleri yerine getiren geçici görevli müdür yardımcısına bu hakların ödenmemesi Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğu gibi hakkaniyete de aykırıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 16. maddes uyarınca geçici görevle yönetici olarak görevlendirilen öğretmenlerin bu haklardan yararlanabilmesi için Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2018 ve 2019 Yıllarını Kapsayan 4. Dönem Toplu Sözleşmede değişiklik yapılması gerekmektedir. Bu değişiklik ise 2019 yılı Ağustos ayında yapılabilecek olup bu tarihi kadar sorunun geçici olarak çözüme kavuşturulması için Bakanlığınıza Valiliklere talimat verilmesi gerekmektedir.

Bu bağlamda; Bakanlığınıza bağlı okul ve kurumlarda öğretmen olarak görev yapmakta iken Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 16. maddesi uyarınca geçici görevlendirmeyle yönetici (müdür/müdür yardımcısı) olarak görevlendirilen öğretmenlere de görevlendirildikleri kadroya ilişkin Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2018 ve 2019 Yıllarını Kapsayan 4. Dönem Toplu Sözleşme uyarınca fazladan ek ders ücreti verilebilmesi için Valiliklere talimat verilmesi hususunda gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.