Fabrika Değil Okul

Fabrika Değil Okul

Bir güzel uygulama da Gaziantep Nizip’ den. Nizip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Kimya bölümü öğrencileri laboratuarlarında temizlik malzemesi üretiyor. Evet Gazi Şehrin eğitimcileri, öğrencileri yine güzel işler başarıyorlar. Öğretmenlerim tebrikler, tebrikler çocuklar, güzel bir ekip çalışmasının en güzel örneklerini sergiliyorsunuz.

Okulun kimya bölümünde 2020 yılı başından itibaren Sıvı sabun, çamaşır suyu, yüzey temizleyici, bulaşık deterjanı, oda spreyi ve kireç çözücü üretilmektedir. Günlük beş ton üretim kapasitesine ulaşılabilen okulda devam eden arge çalışmalarıyla üretilen temizlik ürünleri kalem sayısının arttırılması planlanmaktadır. Bu ürünlerin döner sermayeye katkısı elbette bulunmaktadır. Aynı zamanda öğrenciler burada harçlıklarını çıkararak aile bütçesine de katkı sunmaktadır.

Birçok kamu kurumu ve kuruluşu da devlet kurumu olduğu için buradan ihalesiz ürün alabiliyor. Üretime katkı sunan öğrenciler aynı zamanda kimyanın ne olduğunu deney ortamında bizzat uygulayarak öğrenmiş oluyorlar.

600 öğrencili okul,zevkle girilecek fiziki mekanları,huzur veren bahçesi saygı ve sevgi ve güler yüzlü çalışanlarının olduğu bir okul son teknolojik imkanlara sahip laboratuarları ve atölyeleri ile de dikkat çekmektedir. Yetiştirdiği öğrencileri ile başta ilçemiz olmak üzere ülkemize hizmet etmeyi ibadet bilen bir okul.Bilimsel ve akademik çalışmalarda hummalı faaliyet içerisinde bulunan bir okul. Öğrenci sıkıntısı çekmeyen pansiyonlu okulun, 266 kişilik konferans salonu, akıl zeka atölyesi, üretim atölyesi ve yapım aşamasında robotik kodlama atölyesi bulunmaktadır.

Okulda uygulanan başlıca projeler Meslek Lisesi aileleri ile buluşuyor, Beslenme dostu okul projesi, Sıfır atık Projesi, GENAP Projesi, Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor ve aynı zamanda sosyal sorumluluk projeleri uygulanmaktadır. Okulda kariyer günleri, seminerler düzenlenirken yine her yıl düzenlenen TÜBİTAK4006 projeleri bilim fuarı sergisi yapılmaktadır.

Birçok alanda başarılı çalışmaları yürüten okul sportif alanda da başarılara imza atmaktadır okul çim hokeyi takımı Türkiye ikincisi olarak sporda önemli bir başarı göstermiştir.

Hemen burada 2023 eğitim vizyon belgesinden bir paragraf paylaşacağım. “Ülkelerin iktisadi ve sosyal kalkınmasında önemli rol oynayan mesleki ve teknik eğitimde bireylere ilgi, yetenek ve mizaçları doğrultusunda mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri, tutum, tavır ve meslek ahlakını kazandırmak son derece stratejiktir. “

Tüm bu çalışmalarda ve üretimde öğretmenlerimizin özverili çalışmaları var, çocukların emeği var. Çocuklarımıza ve öğretmenlerimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

Mustafa Yıldırım 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.