Eğitim Yönetiminde Kararlar Zamanında Alınmalı ve Uygulanmalı
Kovid-19 salgınının başladığı ilk günlerde hazırladıkları raporda, hastalıkla mücadelenin yerel yönetim şeklinde yapılması gerektiğini belirttiklerini kaydeden Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, vaka sayısının olmadığı, riskin bulunmadığı yerlerde okulların kapatılmasını doğru bulmadıklarını ifade ederek, “Türkiye’nin bu anlamda altyapısının durumu bellidir. İnsanların eğitime ulaşmada bazı tartışmaların olduğu ve internet altyapısının her yerde olmadığı, insanların imkânlarının eşit olmadığı yerde siz merkezî olarak ‘aç-kapa’ yaparsanız burada mağdur kitleler üretirsiniz. Onun için pandemi yönetimi mutlaka ama mutlaka lokal durumları dikkate almalıdır. Bir ilin tamamı açılıp kapatılmaz, kapatılmamalıdır. Vaka sayısına bakılır, vaka sayısına göre risk altında olan yerler bir miktar esnetilir. Diğer yerlerde eğitim devam ettirilir. Salgınla mücadelede ilk başta söylediğimize sonradan gelindi” dedi.
Eğitimcilerin aşılanması öncelenmeli ve hızlandırılmalıdır
Milletin duyarlılığını tetikleme açısında da eğitim ve öğretimin kontrollü şekilde devam etmesi son derece önemli olduğunun altını çizen Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Çocuklardaki öğrenme kayıplarının telafisi uzun vadede zorlaşacaktır. Eğitim öğretim mutlaka ama mutlaka şartlar zorlanarak devam ettirilmeli, riskin çok olduğu yerde durum anında kontrol altına alınarak oraya ilişkin özel uygulama yapılmalıdır.” dedi.
Yüz yüze eğitim ve öğretimin başladığını hatırlatan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Eğitimcilerin aşılanmasına öncelik verilmelidir. Sağlık Bakanı ile yaptığımız görüşmede de aşılamanın bir an önce yapılması gerektiğini ifade ettik. Ziyaretimiz esnasında 100 bin öğretmenin aşılandığını, yeni aşılar geldikçe sürecin devam edeceğini belirttiler. Aşı temini konusunda baskı artırılmalıdır. Eğitim-öğretim faaliyetinin devam ettiği bu süreçte eğitimcilerin mutlaka ama mutlaka aşılamada öncelenmesi gerekiyor” diye konuştu.
Kalıcı yapısal çözümler için gayret gösteriyoruz
Herkesin kendi sorumluluk alanında istikrarlı, kararlı ve müstakim bir şekilde sorunların çözümü için çaba göstermesi gerektiğini kaydeden Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bunun gereği olarak, ana sorumluluk alanımız olan sendikal mücadelede kararlı, istikrarlı, müstakim bir gayretle çözümler geliştiriyor, kazanımlar üretiyoruz. Bunun yanı sıra, karşılaştığımız küresel, ülkesel ve yapısal sorunlara yönelik de müktesebatımızı artırmaya, bunun üzerinden paradigmal ve zihnî dönüşümleri sağlamaya, kalıcı yapısal çözümler için gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.
Öğretmenlik Meslek kanunu ve 3600 ek gösterge sözü yerine getirilmelidir
İki yıl önce açıklanan 2023 Eğitim Vizyonu’nda da yer verilen Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili adımın artık atılması gerektiğini dile getiren Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3600 ek göstergenin kapsamının genişletilmesi, bu konuda bir çalışmanın yapılarak ek gösterge sözünün bir an önce yerine getirilmesi, farklı istihdam biçimlerine son verilmesi, bütün atamaların kadrolu olarak yapılması gerektiğini söyledi.
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz