Eğitim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme Teklifleri Müzakeresi Gerçekleşti

Eğitim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme Teklifleri Müzakeresi Gerçekleşti

Hizmet kolları komisyon toplantılarında sunulan tekliflerin müzakeresi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda toplanan toplu sözleşme masasında yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapılan toplantıya Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanı, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da katıldı.

Toplu sözleşme görüşmeleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Yalçın, Kamu İşveren Heyeti’nin/hükûmetin, bütçe kısıtları ve kamu maliyesi gerekleri mazeretine sığınmadan masaya gelmesini isteyerek, kamu görevlilerinin özlük haklarına ilişkin taleplerine duyarsız kalınmaması çağrısında bulundu.

Hükûmetin, toplu sözleşmeyi bir adil paylaşım fırsatı olarak gördüğünü ispat etmesi gerektiğini kaydeden Yalçın, “Toplu sözleşmeyi toplumsal sözleşmeye dönüştürme zamanıdır. 6. Dönem Toplu Sözleşme, bu anlamda iyi bir fırsattır” dedi.

Eğitim çalışanlarının mevcut sorunlarının çözülmesinin, mali ve sosyal haklarının geliştirilmesinin Türkiye’nin kalkınmasına katkıda bulunacağının görülmesi gerektiğini ifade eden Yalçın, “Kamu İşveren Heyeti bu eksende hareket etmeli, eğitim çalışanlarını yük değil, güç olarak görmeli; ‘sayısal çoğunluk’ mazeretinin arkasına sığınarak taleplerimize duyarsız kalmamalı, üstesinden gelinemeyecek toplumsal maliyetlere neden olmamalıdır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.