Danıştay Kararı Sonrası İkinci İldışı Hakkı Verilmeli

Danıştay Kararı Sonrası İkinci İldışı Hakkı Verilmeli

Kamuajans.com – Geçtiğimiz aylarda Milli Eğitim Bakanlığı il içi mazeret atama müjdesi vererek bir kısım öğretmenleri sevindirmişti. Şimdi sıra il dışı ataması bekleyen öğretmenlerde olduğunu düşünen il dışı atama bekleyen öğretmenler müjde bekliyor.

Ağustos 2020' den beri süregelen mağduriyet, Danıştay tarafından tescillendi. Artık yaşanan mağduriyet çözüme kavuşmalıdır. Diyerek il dışı atama taleplerini yineleyen öğretmenler isteğe bağlı il dışı öğretmenleri de bu ülkenin öğretmenleri diyerek taleplerini yineledi.

Diğer tayin grubuna senede 3 hak verilirken isteğe bağlı iller arası yer değiştirme isteyen öğretmenlere yılda bir hak verilmesine tepki dinmiyor. 

2020 yılında değişen hizmet puanı yönetmeliği sonrası mağdur olan öğretmenler yaşanan bu gelişme sonrasında il dışı atamalarında mağduriyet yaşadı. Danıştay'da görüşülen sonrası yapılanın haksız olduğu kanaati verilmesiyle öğretmenler ikinci il dışı ataması için haklı taleplerini sosyal medyada gündeme taşıdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.