Birinci Önceliğimiz İsraf Etmemek

Birinci Önceliğimiz İsraf Etmemek

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sadece akademik başarıyı önemseyen bir eğitim sistemi istemediklerini belirterek "Aynı zamanda ahlakı önceleyen, iyi insanı merkeze koyan bir eğitim sistemini uygulamanın derdi ve endişesi içindeyiz. Bunun da en önemli noktalarından birisi çevresine duyarlılıktan geçmektedir." dedi.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Sıfır Atık Projesi kapsamında Esenler Belediyesince yürütülen Esenler Oruç Reis İlkokulundaki "Dönüşümle Eğitime 6 Milyon Defter" etkinliğine katıldı. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, törende yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 2002'de çıkılan yolda sadece İstanbul'da değil, Türkiye'nin dört bir köşesinde eğitim öğretimle ilgili çok ciddi yatırımların yapıldığını söyledi. 

Derslik Sayısı 19 Yılda Yüzde 132 Artarak 850 Bine Ulaştı

Türkiye'de derslik sayısının son 19 yılda yüzde 132 artarak 850 bine ulaştığını aktaran Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sadece fiziksel yatırımlarla sürecin bitmediğini söyledi. Aynı zamanda eğitimin kalitesinin artması için uluslararası başarı göstergelerindeki yükselişi sürdürebilmek için de çok ciddi yatırımların yapıldığını anlatan Özer, öğretmen başına öğrenci sayısı ile derslik başına öğrenci sayısında da ciddi düşüşler olduğunu belirtti.

Bu yatırımların özellikle OECD'nin yaptığı uluslararası öğrenci başarı araştırmalarına da yansıdığını ifade eden Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, en son yapılan Uluslararası Öğrenci Başarı Araştırması'nda (PISA) Türkiye'nin Türkçe, matematik ve fen okuryazarlığında puanını en fazla artıran dünyadaki birinci ülke olduğunu belirtti.

Okul Öncesi Eğitimde 10-15 Kat Artış Gerçekleşti

Okul öncesi eğitimde 10-15 kat artışların gerçekleştiğini, özel eğitimle ilgili yatırımlarda çok ciddi artışlar yaşandığını belirten Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu dönemin sadece fiziksel yatırımların yapıldığı bir dönem olmadığını, aynı zamanda eğitimde kapsayıcılığın, kalitenin ihmal edilmediği bir dönem olduğunu söyledi.

Eğitim öğretime 6 Eylül itibarıyla yüz yüze başlandığını hatırlatan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 1,5 yıllık aradan sonra istikrarlı şekilde 3. haftaya girildiğini dile getirdi. Özer, sözlerine şöyle devam etti: "Sağlık Bakanlığı ile belirlediğimiz kriterler çerçevesinde hiçbir ödün vermeden, geri adım atmadan çocuklarımızı arkadaşlarıyla, öğretmenlerimizi öğrencilerimizle buluşturmaya devam edeceğiz. Herkese hep birlikte şunu göstereceğiz, okullar ilk açılması gereken ve en son kapatılması gereken yerlerdir yeter ki biz kurallara uyalım. Türkiye'deki 1,2 milyon öğretmenimizin aşı olma oranı yüzde 92'ye ulaştı. İki doz aşı olan veya hasta olup bağışıklık kazanarak antikor oluşturan öğretmen oranımız ise yüzde 85'e ulaştı. Şu anda öğretmenlerimizin, birinci ve ikinci doz aşılanma oranları Türkiye ortalamasının çok üzerinde. Eğitimimizin yüz yüze devam etmesiyle ilgili en büyük avantajımız da öğretmenlerimizin aşılanma oranlarının çok yüksek olması. Bunun için buradan öğretmenlerimize en içten şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitimin önemine işaret ederek "Sadece akademik başarıyı önemseyen bir eğitim sistemimizin olmasını istemiyoruz. Aynı zamanda ahlakı önceleyen, iyi insanı merkeze koyan bir eğitim sistemini uygulamanın derdi ve endişesi içindeyiz. Bunun da en önemli noktalarından birisi, çevresine duyarlılıktan geçmektedir. Hem öğrenciler hem öğretmenler hem de vatandaşlar olarak birinci önceliğimiz israf etmemek ve atıkları da bir şekilde farklı mekanizmalarla yaşantımıza, ekonomimize, günlük yaşamda kullanıma dönüştürebilmek." dedi.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 6 milyon defterin maliyetinin 9 milyon lira olduğunu, Esenler'de 59 okulun bulunduğunu, Millî Eğitim Bakanlığı olarak bu bölgedeki vatandaşların ve öğrencilerin bu katkılarını, 9 milyon lirayı 59 okula göndererek karşılık vermek istediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.