BİLSEM'lerden 250 Bin Yüz Koruyucu Siperlik

BİLSEM'lerden 250 Bin Yüz Koruyucu Siperlik

BİLSEM'lerde üretilen yüz koruyucu siperler, ihtiyaç duyulan noktalara ulaştırılmaya devam ediyor. Bu kapsamda Polis Haftası'nı kutlamak amacıyla emniyet mensupları için 250 bin yüz koruyucu siperlik üretimi başladı. Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ""Emniyet güçlerimiz bu süreçte fedakarca çalışıyorlar. BİLSEM'de ürettiğimiz yüz koruyucu siperleri ücretsiz olarak emniyet güçlerimize ulaştıracağız" dedi.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Polis Haftası dolayısıyla, Bilim ve Sanat Merkezlerinde (BİLSEM) üretilen yüz koruyucu siperliklerin emniyet güçlerine ücretsiz olarak ulaştırılacağını duyurdu.

Yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında BİLSEM'ler ve meslek liselerinde maskeden, yüz koruyucu siperliğe kadar ihtiyaç duyulan çok sayıda ürün üretilerek, gerekli noktalara ulaştırılmaya devam ediyor.

Bu kapsamda, BİLSEM'lerde Polis Haftası'nı kutlamak amacıyla emniyet mensupları için 250 bin yüz koruyucu siperlik üretimine başlandı.

Bir yandan uzaktan eğitim bir yandan üretim

Millî Eğitim Bakanı Selçuk, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Bakanlığın tüm kapasitesini, milletin bu sıkıntılı günleri atlatabilmesi için kullandığını belirtti.

Bir taraftan uzaktan eğitimle öğrencilere öğretim desteğinin sürdüğünü diğer taraftan da maskeden yüz koruyucu siperliğe ve tek kullanımlık önlüklere kadar çok sayıda ürünün hızla üretilerek ihtiyaç duyulan noktalara ulaştırıldığını vurgulayan Selçuk, "İçişleri Bakanlığımız ile koordineli bir şekilde bu süreci yönetiyoruz. Tüm illerde valiliklerimiz, üretilen ürünlerin dağıtımına destek oluyor. Emniyet güçlerimiz bu süreçte fedakarca çalışıyorlar. Bakanlık olarak 81 ildeki 150 BİLSEM'de ürettiğimiz yüz koruyucu siperleri ücretsiz olarak Polis Haftası nedeniyle emniyet güçlerimize ulaştıracağız. Bu kapsamda 250 bin yüz koruyucu siper üretiliyor, hızla tüm illerimizde valiliklerimiz aracılığıyla gece gündüz nöbet tutan polislerimize iletilecek. Sürece katkı veren tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.