Başarısız Bürokratlar Mahmut Özer'e Ayak Bağı Oluyor

Başarısız Bürokratlar Mahmut Özer'e Ayak Bağı Oluyor

Başarısız Bürokratlar Mahmut Özer'e Ayak Bağı Oluyor

Prof.Dr. Mahmut Özer Milli Eğitim Bakanı olmadan önce Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi başkanlığı ve Bülent Ecevit Üniversitesi rektörlüğü görevlerinde bulunmuştu. Her iki görevinde de iyi ve uyumlu bir ekip kurmuş ve kısa sürede sorunları tespit edip yerinde müdahaleleri ile başarılı olmuştu. Bakan Yardımcılığı döneminde de çocuk dokturu olmasına rağmen, Mesleki Eğitim alanında görev verdiği Kemal Varın Numanoğlu'nun yakaladığı başarı, onu eleştirenlerin haksızlığını ortaya koymuştu.

Bakan olduktan sonra vakit kaybetmeden hızlı bir şekilde değişimlere gitmiş ve üst düzey bir çok atama yapmıştı. Genel Müdürler, Daire Başkanları, İl Müdürleri hatta ilçe müdürleri değişiminde siyaset baskısını da göğüslen Özer Meb'de adeta değişim fitilini ateşledi. Köklü reformlar ona inanmışlar tarafından yapılır düstüru ile hareket eden Sayın Bakan, takdir yetkisini kimseyle paylaşmayacağını yaptığı son atamalarla da gösterdi.

Cumhurbaşkanımız tarafından da övgüyle bahsedilen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ak Parti'nin Bakanı olduğunu, kendisini bu göreve getiren Sayın Cumhurbaşkanımız'a minnetini her ortamda ifade etmektedir. Mahmut Özer inanmışlarla yola devam etmelidir. Özellikle kendisine ayak bağı olan tüm renksiz günü kurtaran bürokratlardan kurtulmalıdır. 

Hatırlanacağı üzere üç büyük ilden Ankara ve İzmir'deki değişimler kamuoyu tarafından büyük alkış almıştı. Ancak son dönemde İstanbul'da sürekli halının altına süpürülen ve artan eğitim sorunları Milli Eğitim Bakanlığı'nı ve Bakan Beyi zayıf göstermektedir. Sınıfların en fazla kapatıldığı il İstanbul'dur. Kentin büyüklüğü nispetinde bu normal gibi gözükse de kazın ayağı öyle değil. İstanbul'da Bakanlık politikaları ile entegre bir çalışma yürütülmediği medyaya yansıyanlardan belli olmaktadır. Günü kurtaran, akmaz kokmaz eylemlerle daha fazla yol alınamayacağı aşikardır. Değişim seçime hazırlanan ülkenin kalbi İstanbul için de vazgeçilmezdir. İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı'nın klasik müfettiş kökenli bürokrat tarzı ile İstanbul yönetilemez. Bunu elbette Bakan Bey'de biliyor. Demirören Medya grubu ile yapılan protokol töreninde Demir Ören Medya Gurubu yöneticilerine, Valiye, İstanbul'daki tüm Meb camiasına, öğrencilere bile teşekkür edip Levent Yazıcı'yı es geçmesi dikkatlerden kaçmadı.

Umarız sayın Bakan kendisine yetişemeyen ve ayak bağı olan toplumsal olaylarda tarafını gösteremeyen renksiz bürokratlar ile bir an önce yollarını ayırıp başarılarına devam eder.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.