Bakan Berat Albayrak'tan Ücretli Öğretmenlere Müjde

Bakan Berat Albayrak'tan Ücretli Öğretmenlere Müjde

Kamuajans.com – Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ücretli öğretmenlik görevini sürdüren eğitimciler koronavirüs sebebiyle geçtiğimiz haftalarda tatil edilen okullar sebebiyle mağduriyet yaşayacakları endişesini taşıyordu.

 Tüm Dünya'yı saran koronavirüsü sebebiyle ülkemizde başta eğitim kurumları olmak üzere bir çok alanda aksamalar yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda uzaktan eğitim sistemine geçen Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilere online kanallar ve televizyon yayınları ile eğitim vermeye başlamıştı. Durum böyle olunca okulların boş kadrolarında ücreti mukabilinde görev yapan öğretmenler ekonomik kaygı içerisine girmişti.

Bilindiği üzere girdikleri ders başına maaş alan ücretli öğretmenler okulların tatil olması sebebiyle derslere girememe durumuyla karşı kaşıya kalmıştı. 2 buçuk haftalık bu kaygıya Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Twitter'dan yaptığı açıklamalar ile açıklık getirdi.

* Ekonomik İstikrar Kalkanı ile Covid-19 salgınında etkilenen meslek gruplarımızın taleplerini yerine getirmeye devam ediyoruz. Ücretli öğretmenlerimizin ve usta öğreticilerimizin ek ders ücreti ödemelerini de bu süreç boyunca yapmaya devam edeceğiz. #BirlikteBaşaracağız




HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.