Aile Bakanlığı Sözleşmeli Öğretmen İçin Düzenleme Yapacak Mı?

Aile Bakanlığı Sözleşmeli Öğretmen İçin Düzenleme Yapacak Mı?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından 96007696-612.02-E.1718997 sayılı Ek Ders Ücreti konulu 5 Ağustos 2020 tarihli resmi yazı yayınlandı.

Strateji Geliştirme Başkanı Bakan a. Zeliha Sağlam e-imzalı resmi yazıda ''23 Temmuz 2020 tarihli ve 1588613 sayılı yazınız ile İl Müdürlüğünüzde 4/B statüsünde öğretmen olarak çalışmakta olan personele ek ders ücretinin ödenip ödenmeyeceği hususunda Başkanlığımız görüşü istenilmektedir.

Bilindiği üzere, 24 Nisan 2015 tarihli ve 29336 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ve 2015/7446 sayılı karar ile yürürlüğe giren ''Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Esaslar''ın 4'üncü maddesinin (g) bendi; eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfında görev yapan öğretmenlerden sözleşmeli statüde çalışmayanlar öğretmen olarak tanımlanmıştır.

Ayrıca sözleşmeli personele ait vizeli tip sözleşme örneği incelenmiş ve 4'üncü maddesinde; ''ilgiliye, yapacağı hizmete karşılık sözleşme süresince her ay brüt (...) TL ücret ödenir. Ödemeler her ay başında peşin olarak yapılır...'' ifadesine yer verilmiştir.

Bu kapsamda sözleşmede ek ders ücreti ödeneceğine dair bir hüküm bulunmaması ve sözleşmeli statüde çalışanların öğretmen tanımı kapsamına girmemesi nedeniyle sözleşmesinde belirtilen ödemeler dışında herhangi bir ödeme yapılmasının uygun olmayacağı değerlendirilmektedir.'' denilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.