Aday Öğretmenlik Performans Değerlendirme Süreci

Aday Öğretmenlik Performans Değerlendirme Süreci

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından Aday Öğretmenlik Performans Değerlendirme Süresi konulu 20299769-399-E.15927319 sayılı 5 Ekim 2017 tarihli resmi yazı yayınlandı.

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü

Sayı: 20299769-399-E.15927319

Konu: Aday Öğretmenlik Performans Değerlendirme Süreci

05.10.2017

.........VALİLİĞİNE

(İl Milli Eğitim Müdürlüğüne)

İlgi: 7/04/2015 tarih ve 29329 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği

7/04/2015 tarih ve 29329 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği kapsamında aday öğretmenlik iş ve işlemleri Genel Müdürlüğümüzce yürütülmektedir.

Söz konusu Yönetmelik hükümlerinde, aday öğretmenler en az bir yıl fiilen çalışmak ve performans değerlendirmesine göre başarılı olmak şartlarını sağlamak kaydıyla Bakanlıkça yapılacak sınava girmeye hak kazanır hükmü gereğince; performans değerlendirme sürecinde görev ve sorumluluklar bağlamında il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri görev alanlarındaki eğitim kurumlarında performans değerlendirme sürecinin sağlıklı olarak yürütülmesi için gerekli tedbirleri alır denilmektedir.

Bu bağlamda; İlgi Yönetmeliğin 18-3 bendi ''Maarif müfettişi, aday öğretmenin eğitim kurumundaki çalışmalarını mesleki ölçütler bağlamında gözlemler ve kendisine rehberlik eder.'' denilmektedir. Ayrıca; aday öğretmenlik sürecinde aday öğretmenin performans değerlendirmesini yapacak tüm değerlendiricilerin adaylık sürecinde adaya rehberlik etmesi ve konuya gereken hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir. Aday performans değerlendirmelerinde herhangi bir aksaklık ve eksikliğin oluşmaması bakımından da aday öğretmenin bağlı bulunduğu eğitim kurumu ile İl müdürlüklerinin gereken tedbirleri alarak koordinasyonu sağlaması ve performans sürecinin titizlikle izlenmesi, ilgili formların süresi içinde MEBBİS sistemine girişlerinin tamamlanması gerekmektedir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Mustafa Baki BABAOĞLU

Bakan a.

Daire Başkanı

Dağıtım:

Gereği:

81 İl Valiliğine 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.