90 Bin Usta Öğretici ve Aileleri Yok Sayılamaz

90 Bin Usta Öğretici ve Aileleri Yok Sayılamaz

Ustalık yeterliğini kazanmış; aday çırak, çırak, kalfa ile mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları öğrencilerinin iş yerindeki eğitiminden sorumlu, mesleki eğitim tekniklerini bilen ve uygulayan kişilere Usta Öğretici denilmektedir.

Bilindiği üzere; usta öğreticiler her yıl puanlama sistemi ile yapılan sıralamalar ile görev almaktadır. Bu yıl yapılan düzenleme ile ilkokul, ortaokul, lise hatta ön lisans mezunu olarak yıllarca görev yapan eğitim emekçisi binlerce insanı görmezden gelen bu haksızlığın son bulması gerekmektedir.

2019 Yılı Mart Ayı'nda başlayan pandemi ile görevlerine son verilen usta öğreticiler bu mağduriyetin giderilmesi için gerek sosyal medya gerek ilgili bakanlık ile görüşmeler yaparak halini arz etmiş lakin sonucunda çıkan karar ile birkez daha hüsrana uğramıştır.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bakanımız dan konuyla ilgili tekrar bir düzenleme talep ediyoruz. 90 bin usta öğretici ve aileleri yok sayılamaz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.