5 Haziran 2021 Tarihli Ek Ders Ücreti Karşılığında Yapılacak Görevlendirmeler Yazısı

5 Haziran 2021 Tarihli Ek Ders Ücreti Karşılığında Yapılacak Görevlendirmeler Yazısı

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan E-68898891-10.07.01-26043924 sayılı 5 Haziran 2021 tarihli Ek Ders Ücreti Karşılığında Yapılacak Görevlendirmeler konulu resmi yazının ayrıntıları ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzalı resmi yazıda "Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 9’uncu maddesinde; "(1) Öğretmen sayısının yetersiz olması hâlinde; a) Yüksek öğrenimli olmak koşuluyla;

1) Bu Karar kapsamındaki yönetici ve öğretmenler dışındaki resmî görevliler ile sınıf öğretmenlerine ilköğretim, orta öğretim ve yaygın eğitim kurumlarında haftada 8 saate,

2) Resmî görevi bulunmayanlar ile emeklilere, okul öncesi, ilköğretim, orta öğretim, özel eğitim ve yaygın eğitim kurumları ile yabancı uyrukluların eğitim gördüğü geçici eğitim merkezlerinde haftada 30 saate kadar ek ders görevi verilebilir.

b) İlgili mevzuatında belirtilen esaslara göre uzman ve usta öğretici olarak nitelendirilenlerden;

1) Resmî görevi bulunanlara haftada 10 saate,

2) Resmî görevi bulunmayanlara haftada 40 saate kadar okul öncesi, meslekî ve teknik orta öğretim, özel eğitim ve yaygın eğitim kurumlarında ek ders görevi verilebilir." hükmü yer almaktadır.

Bu çerçevede;

1- Anılan Kararın 9’uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin (2) numaralı alt bendi kapsamında ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirileceklerde sırasıyla:

a) Mezuniyeti, görevlendirileceği alanın öğretmen atamasına kaynak teşkil eden yükseköğretim programları arasında yer alanlara,

b) Öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programı mezunlarından, görevlendirileceği alan dışındaki programlardan mezun olup yan alanı görevlendirileceği alana uygun olanlara,

c) Öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programı mezunlarından, görevlendirileceği alan dışındaki programlardan mezun olup mezuniyeti görevlendirileceği alana yakınlık gösterenlere,

ç) Mezuniyeti görevlendirileceği alana yakınlık gösterenlerden başlamak üzere diğer yükseköğretim pogramı mezunlarına öncelik verilecektir.

2- Birinci madde kapsamında yapılacak görevlendirmelerde, Talim ve Terbiye Kurulunun "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları"na ilişkin Kurul Kararında belirtilen öncelik durumları dikkate alınacaktır.

3- Ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirilecekler e-Devlet sistemi üzerinden başvuranlar arasından belirlenecektir. Öğretim yılı içerisinde çeşitli nedenlerle ihtiyaç oluşması hâlinde bu kapsamda görevlendirme yapılabilecektir.

4- Bir alana birden fazla aynı nitelikleri taşıyanların başvuruları hâlinde sırasıyla; bir önceki öğretim yılında ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirilen, Kamu Personel Seçme Sınavı puanı yüksek olan, diploma notu yüksek olan tercih edilecek; eşitliğin devamı hâlinde görevlendirilecek aday kura ile belirlenecektir.

5- Emekliler, yaş haddini aşmamış olmaları kaydıyla ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirilebilecektir.

6- Bu kapsamda görevlendirilecekler, göreve başlamadan en az bir gün önce sosyal güvenlik kurumuna bildirilecektir.

7- Bu kapsamda görevlendirilenlerin ücretleri, zorunlu haller dışında görev yaptıkları ayı takip eden ayın en geç ilk beş iş günü içerisinde ödenecek; sosyal güvenlik primi kesintileri ilgili mevzuatı doğrultusunda aksatılmadan yapılacaktır.  

8- Aynı belediye sınırları içinde alanlarında aylık karşılığı ders ve zorunlu ek ders görevi saatlerini dolduramayan öğretmen varken bu dersler, ek ders ücreti karşılığında ders okutanlara verilmeyecektir.

9- Ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirme yetkisi il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinde olup sorunlar mahallinde çözülecektir.  

10- Anılan Kararın 9’uncu maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinin (2) numaralı alt bendi kapsamında usta öğretici olarak görevlendirileceklerde; yukarıda belirtilen hususlardan bağımsız olarak Millî Eğitim Bakanlığı Kurumlarında Sözleşmeli veya Ek Ders Görevi ile Görevlendirilecek Uzman ve Usta Öğreticiler Hakkında Yönetmelik hükümlerinde belirlenen şartlar aranacaktır." denilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.