29 Nisan 2021 Tarihli 2021-Merkezi Sınav Yedek Salon İşlemleri Yazısı

29 Nisan 2021 Tarihli 2021-Merkezi Sınav Yedek Salon İşlemleri Yazısı

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan E-39339088-480.01-24872076 sayılı 29.04.2021 tarihli 2021-Merkezi Sınav Yedek Salon İşlemleri konulu resmi yazı ile ilgili detaylar belli oldu.

Genel Müdür Bakan a. Dr. Sadri ŞENSOY imzalı resmi yazıda ''Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav 06 Haziran 2021 tarihinde ilgili sınav merkezlerinde gerçekleştirilecektir. Öğrencilerin bu sınava yerleştirildikleri sınav binalarındaki salon ve sırada girmesi esastır. Ancak belirli durumlarda sınav giriş yeri değişikliği ve yedek salon işlemleri aşağıda yer alan açıklamalar doğrultusunda yapılabilecektir. Bahsedilen sınavda Yedek Salon Aday İşlemleri Modülü açılmayacaktır.

1. Sınav giriş yeri değişikliği telepleri;

 - Naklen yer değişikliği ve benzeri hallere bağlı zorunlu ikamet değiştiren,

- Başka il ve ilçelerdeki okullara nakil olan ya da mücbir sebepten yurt dışında sınava giremeyecek durumda olan, ailesi tarım işçisi olarak çalışan, karantina nedeniyle belirlenen okullarda sınava giremeyecek olan öğrencilerin durumları, Bölge Sınav Yürütme Komisyonu tarafından değerlendirilerek sınav giriş yeri değişikliği kabul edilebilecektir. Bu işlemden önce; sınava girecek öğrencilerin sınav bilgileri e-okul sisteminde yer alan "Bakanlık / MEM İşlemleri / Giriş Ekranı / 2021 Merkezi Sınav Öğrenci Durum Sorgulama" ekranı kullanılarak Bölge Sınav Yürütme Komisyonu tarafından kontrol edilecek ve ekranda verilen yönergeler doğrultusunda işlem yapılacaktır. Sınav yerleştirmesi yapılmamış olan öğrenciler yedek salonlarda sınava alınmayacaktır.

Sınav giriş yeri değişikliği kabul edilenlerin, bulundukları il ve ilçelerdeki sınav binalarının yedek salonlarında gerekli tedbirler alınarak sınava alınmaları sağlanacaktır. Bu durumda olan öğrenciler için her sınav binasına 20 (yirmi) adet yedek cevap kağıdı ve 12 (on iki) adet soru kitapçığı diğer sınav evrakı ile birlikte gönderilecektir. Bu evraklar, gerektiğinde yedek salonda sınava girecek öğrenciler için ve baskı hatası durumunda kullanılacaktır.

Sınav giriş yeri değişikliği kabul edilenlerden;

- 18 punto büyüklüğünde soru kitapçığı kullanacak öğrenciler,

- Hiç görmeyen kitapçığı kullanacak öğrenciler,

- Yabancı dili Almanca, Fransızca veya İtalyanca olan öğrenciler,

- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf olmayan farklı din mensubu öğrenciler, gruplarından herhangi birisinde yer alıp başka bir sınav merkezinde yedek salonda sınava girecek olanlara uygun sınav evrakının öğrencinin yönlendirildiği binaya gönderilebilmesi için öğrenci bilgileri ve hangi binada sınava alınacağı bilgisi 24.05.2021 tarihine kadar Genel Müdürlüğümüze resmi yazı ile mutlaka bildirilecektir. Bu öğrenciler için ilgili binalara gerekli sınav evrakı gönderilecektir.

2. Sınav tedbir hizmeti talepleri;

- "Evde, hastanede sınav hizmeti", "18 punto büyüklüğünde soru kitapçığı" veya "Hiç görmeyen soru kitapçığı" şeklinde özel hizmet alması gerekip başvuru süresi içinde sınav tedbir hizmeti bilgisi Rehberlik Araştırma Merkezleri (RAM) tarafından sisteme işlenemeyen veya sonradan ortaya çıkan sebeplerle sınav tedbir hizmeti alması gereken öğrencilerin durumlarının RAM raporu veya kararı ile birlikte 24.05.2021 tarihine kadar Genel Müdürlüğümüze resmi yazı ile bildirilmesi hâlinde gerekli sınav evrakı öğrencinin yerleştirildiği sınav binasına gönderilecektir.

Yukarıdaki durumlar dışında olup sınav tedbir hizmeti ihtiyacı olan öğrencilerden bilgileri zamanında RAM Modülüne işlenmeyen veya sonradan ortaya çıkan sebeplerle sınav tedbir hizmeti alması gereken öğrencilerin durumlarına uygun hizmeti alabilmeleri için gerekli işlemler, sınav kılavuzunun ilgili hükümlerine göre Bölge Sınav Yürütme Komisyonunca yapılacaktır. Kılavuza göre öğrencinin tek kişilik salonda sınava alınması gerekiyorsa, öğrenci yerleştirildiği okulun yedek salonunda yedek sınav evrakıyla sınava alınacaktır. Ayrıca öğrencinin sınava girdiği salonun salon yoklama listesinin tutanak bölümüne gerekli açıklama yazılacaktır.

Yedek Salonda sınava alınacak öğrenci olması durumunda, sınav süresinin ve varsa sınav tedbir hizmetinin tespiti için bu öğrencilere ait sınav giriş belgeleri sınava gireceği okul müdürlüğü tarafından e-Okul sisteminde açılacak olan “Yedek Salonda Sınava Girecek Öğrencilerin Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Giriş Belgesi” ekranından alınabilecektir. Yedek salonda sınava alınan öğrencilerin cevap kâğıtlarına aday bilgilerini yazmaları ve T.C. kimlik numaralarını ilgili bölüme kodlamaları gerekmekte olup kodlamaların doğru yapıldığı salon görevlilerince kontrol edilmelidir. Cevap kâğıdındaki kimlik bilgileri eksik veya hatalı olan öğrencilerin cevap kâğıdı değerlendirmeye alınmayacaktır. Ayrıca yedek salonda sınava alınan öğrencilerin geçerli kimlik belgesinin fotokopisi salon yoklama listesine eklenecektir.

Sınav giriş yeri değişiklik talepleri ve yukarıda yer alan konular ile ilgili Bölge Sınav Yürütme Komisyonları yetkilendirildiğinden bu konu hakkında ayrıca Genel Müdürlüğümüze yazı gönderilmeyecektir.'' denilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.