23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 2021 Yazısı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 2021 Yazısı

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından E-10230228-349-23672112 sayılı 6 Nisan 2021 tarihli 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 2021 konulu resmi yazı yayınlandı.

Bakan Yardımcısı Bakan a. Mustafa SAFRAN imzalı resmi yazıda ''Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yıl büyük bir coşkuyla kutlanmaktadır. Bugün aynı zamanda millî iradenin ve ulusal egemenliğin her türlü iradenin üstünde olduğunun tescil edildiği tarihtir. Bu bilinç ve anlayışla yetişen yeni nesiller Cumhuriyetimizi geleceğe taşıyacaklardır. 

Tüm dünyayı etkileyen Covid-19 salgınının önlenmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla Cumhurbaşkanlığı Kabinesi tarafından alınan kararlar doğrultusunda salgındaki durumuna göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak belirlenen illerde 23 Nisan 2021 Cuma günü saat 09.00' da il/ilçe millî eğitim müdürleri tarafından asgari düzeyde personel ve öğrenci katılımı ile fiziksel mesafeye dikkat edilerek Atatürk anıtına çelenk koyma töreni yapılacaktır. 

Bütün risk gruplarındaki illerde yüz yüze eğitime devam eden okullarda salgına yönelik gerekli tedbirler alınarak okul bazlı kutlama programı yapılacaktır. Covid-19 salgın tedbirleri dikkate alınarak il/ilçe hıfzıssıhha kurullarının il/ilçe millî eğitim müdürlükleriyle yapacakları değerlendirmelere göre il/ilçe düzeyinde kutlama programı yapılabilecektir.

Ayrıca TRT EBA TV’de de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Özel Yayını hazırlanmış olup söz konusu programın izlenmesi için öğrenci ve velilerin bilgilendirilmesi hususunda; bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim.'' denilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.