2020 Tercih Danışmanlığı Kılavuzu

2020 Tercih Danışmanlığı Kılavuzu

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 26670320-160.02.04-E.8638270 sayılı 2020 Tercih Danışmanlığı Kılavuzu konulu 29 Haziran 2020 tarihli resmi yazı yayınlandı.

Genel Müdür Mehmet Nezir Gül imzalı resmi yazıda ''Eğitsel ve mesleki rehberlik hizmetleri, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini keşfetmeleri, meslekleri tanımaları, mesleklerin gerektirdiği özellikleri öğrenmeleri, kendilerine uygun meslek alanlarına yönelmeleri ve bu doğrultuda tercih edebilecekleri okul, alan ve programları seçmeleri amacıyla sunulan profesyonel destek hizmetleridir. Tercih danışmanlığı ise eğitsel ve mesleki rehberliğin bir parçasıdır.

<br />

Tercih danışmanlığı sürecinde öğrencilere ilgi, yetenek ve kişilik özellikleri doğrultusunda bir üst öğrenim kurumuna geçişlerinde profesyonel destek sağlanması amaçlanmaktadır. bu kapsamda tercih danışmanlığı hizmetinin hazırlanan tercih danışmanlığı kılavuzu ile birlikte belirtilen hususlar doğrultusunda yürütülmesi gerekmektedir.

<br />

Birimlerde görev alacak öğretmenlerin, görevlendirme onaylarının koordinasyon kurullarınca alınarak tercih danışmanlığı birimlerinin kurulması, tercih danışmanlığı birimlerinde görevlendirilen öğretmenlerin ek ders ücret çizelgelerninin birim görevinin yerine getirdikleri okul müdürlüklerince düzenlenerek İlçe Koordinasyon Kurullarına gönderilmesi, İlçe Koordinasyon Kurullarınca ek ders ücret çizelgesinin öğretmenlerin kadrolarının bulunduğu okul/kurum müdürlüklerine gönderilmesi, birimlerde görev alacak öğretmenlerin ek ders ücretinin 27 Şubat 2007 tarih ve 2007/19 sayılı Genelge'nin 13. maddesi gereğince tahakkuk ettirilmesi, 2020 Tercih Danışmanlığı Kılavuzu'nun İlçe Koordinasyon Kurulları tarafından Tercih Danışmanlığı Birimlerine ulaştırılmasının sağlanması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir. <br />

<br />

<a href="http://orgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2020_06/29221212_2020_Tercih_DanYYmanlYYY_KYlavuzu.pdf"><strong>KILAVUZ</strong></a>

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.