Karantinada Bayram Namazı Nasıl Kılınacak? Evde Bayram Namazı Kılınır Mı? Diyanet Açıkladı

Karantinada Bayram Namazı Nasıl Kılınacak? Evde Bayram Namazı Kılınır Mı? Diyanet Açıkladı

Kamuajans.com – Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde koronavirüs ile mücadele ediyor. Koronavirüs sebebiyle geçtiğimiz aylarda camiler ibadete kapatılmıştı. Normalleşme sürecine girdiğimiz bugünlerde bayram namazının nasıl yerine getirileceği merak ediliyor.

Geçtiğimiz aylarda İçişleri Bakanlığı, "Cami ve Mescitlerde Cemaatle İbadet Edilmesi" hakkında 81 il valiliğine genelge göndermişti. Genelge kapsamında camilerin toplu olarak ibadete kapatılması yönünde karar alınmıştı.

Camilerin ibadete kapatılması sonrasında vatandaşlar teravih namazlarını evde kıldı. Bugün itibariyle uğurladığımız ramazan ayının ardından yarın tüm yurtta vatandaşlar tarafından evlerde bayram namazı kılınacak.


DİN İŞLERİ KURULU'NUN "EVDE BAYRAM NAMAZI KILINIR MI?" AÇIKLAMASINDAN;

Hanefî mezhebine göre bayram namazının sahih olması için hutbe dışında Cuma namazında aranan şartların yerine gelmesi gerektiğinden, bayram namazının cemaatle kılınması şarttır. Şafiî mezhebine göre de bayram namazının bir yerde ve topluca kılınması esastır. Bununla birlikte değişik sebeplerle cemaate katılamayanların münferit olarak kılması da caizdir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.