Gel Bu Yaz Kur'an-I Gönlüne Yaz

Gel Bu Yaz Kur'an-I Gönlüne Yaz

KamuAjans.Com-Okulların tatil olduğu dönemde Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen 20 Haziran 2016 tarihinde başlayan "Yaz Kur'an Kursları" 12 Agustos 2016 cuma günü tamamlandı.

Çok verimli ve kazançlı bir yaz dönemini daha geride bıraktık. Yaz boyunca çocuklarımızın emsalleri tatil yörelerinde deniz sahillerinde geç saatlere kadar eğlenirken, Cami ve kuran kurslarımıza yaz sıcağında dinimizin temel kaynağı Kur’an-ı Kerim'i öğrenmeyi tercih eden kıymetli öğrencilerimizi velilerimizi cani gönülden tebrik ediyorum... Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz tatili boyunca Kur’an, Siyer, İbadet, Ahlak ve Dini bilgilerin verildiği yaz Kur’an kurslarına . ‘Gel bu yaz Kur'an-ı Gönlüne yaz ’ temasıyla başlayan ve hafta içi her gün, her yaştan öğrencinin katılabildiği kurslarda yaklaşık Mersin İl genelinde ilk ve ortaokul çağlarında 140 bin yavrumuz , 4-6 yaş gurubu çocuklara yönelik Kur’an Kursu (anaokulu) grubunda ise 3 bin Yurt genelinde ise beş milyon yakın öğrencimiz bu kurslarımıza katılmıştır . Bu azımsanacak bir sayı değil elhamdülillah...

Diyanet İşleri Başkanlığımızın milletimize sayısız hizmetleri var. Bu hizmetlerin içinden en güzellerinden ve en önemlilerinden birside , kalbimizin süruru evlerimizin şenliği çocuklarımızı camiyle tanıştırmasıdır. Dinimizin kitabını, Peygamberimizin hayatını öğrenmeleridir. Ülkemizin dört bir tarafından camiyle buluşan Kuran’ı, Peygamberimizin hayatını öğrenmeye gelen, camiyle, mihrapla, minberle tanışmaya gelen bütün yavrularımızı camilerimize gönderen anne ve babalar teşekkür ediyoruz.

Çocuklarını Allahın evlerinde misafir etme imkanını bize verdiler. Bizlerde her bir yavrumuzu Allah’ın en büyük emaneti olarak kabul ettik. Hiçbir zaman onların zihinlerinde kötü denilebilecek bir iz bırakmamaya çalıştık.. Peygamberimizin çocuklara davrandığı gibi davrandık ,Onlar hocalarını ,hocalarımız çocukları çok sevdiler.Çeşitli sporif aktivitelerle yaz kurslarını cazip hale getirdik.Çünkü Biz bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum, diyen bir medeniyetin,. Secdede çocuk sırtına bindiği için secdesini uzatan, çocuk ağladığında namazı kısa kesen, hutbedeyken kendisine gelen çocuğu inip kucağına alan öyle hutbe veren bir peygamberin ümmetiyiz.

Bu yavrularımız kendi iradeleriyle oyun oynamak yerine Camiye koştular. Kuran’ı, namaz kılmayı öğrendiler. Camiyle tanıştılar. Camide sevgiyi, saygıyı, paylaşmayı, yardımlaşmayı, kardeşliği, dayanışmayı öğrendiler. Camii ve Kur’an Kurslarımızda mukaddes kitabımız Kuran-ı Kerimi en güzel ve doğru şekilde öğretmenin yanı sıra, öğrencilerimize ilmihal, adab-ı muaşeret ve hadis-i şerif dersleri de verilmiştir Oyun atmosferi içinde ,bazen spor müsabakaları ,camiler arsı spor turnuvaları,trafik dersleri ,kendi aralarında bilgi yarışmaları yaparak dini vecibelerini öğrenirken hayatın diğer aktivitelerini de yerine getirdiler.Başta çocuklarını bizlere emanet eden saygı değer anne ve babalara çocuklarımıza ,hiçbir emeğini yavrularımızdan esirgemeyen fedakar imam hatip müezzin kayyım Kuran kursu hocalarımıza ve tüm kurum çalışanlarımıza teşekkür ediyor, yeni öğretim yılında yavrularımıza başarılar diliyorum .. 

Ahmet GÖRGÜLÜ

Diyanet-Sen Mersin

Şube Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.