Diyanet İşleri Başkanı’ndan memurluğa dair açıklaması!

Diyanet İşleri Başkanı’ndan memurluğa dair açıklaması!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, önemli açıklamalarda bulundu. Erbaş, "Şimdi artık öyle olmayacak. Meslek öncesi önce akademide eğitime alacağız" diyerek memurlukla ilgili bilgiler verdi.

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü Doktora Salonu'nda törene katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş önemli açıklamalarda bulundu. Erbaş, “Sadece ulumi İslamiyye mensupları, hocaları değil. Sosyal bilimlerin belki fen bilimlerinin her alanında çalışan, ülkemizin yetiştirdiği mümtaz ilim adamlarının katkısı olmuştur. Biz İslam Ansiklopedisi sayesinde nice hocalar tanıdık. Bu da çok önemli bir kazanımdır. İslam dünyasının en önemli eserlerinden birisi. Onun üzerine bugün bizler ne koyabiliriz onun gayreti içerisindeyiz elhamdülillah” diyerek 46 ciltlik İslam Ansiklopedisi'nin oluşturulmasında Eski Diyanet İşleri Başkanı Dr. Tayyar Altıkulaç'ın büyük emeğinin olduğunu belirtti.

Erbaş,  “İmam hatip liselerinden, ön lisanstan, ilahiyat fakültelerinden mezun olanları önce devletin yapmış olduğu KPSS sınavı ile sonra bizim yapmış olduğumuz mülakatla alıyor ve memur yapıyorduk. Şimdi artık öyle olmayacak. Meslek öncesi önce akademide eğitime alacağız. 6 aydan başlayan ve 3 yıla kadar devam eden eğitimler. Bu eğitim bittikten sonra memur olarak atanmaya başlanacak” diyerek ilahiyey fakültesi mezununları, memur adaylarına yol gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.