Dinle Kavgayı Kesin!

Dinle Kavgayı Kesin!

Çeşitli tarihlerde farklı konular üzerinden dine saldırıların arttığına dikkat çeken Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, siyaset yapan politikacıları uyararak hangi ülkede siyaset yaptıklarını gözden geçirmelerini istedi.

Günümüzde sosyal paylaşım sitelerinin resmi işlerin takibinde, duyurusunda ve mesaj vermede etkili olarak kullanıldığına dikkat çeken Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, özellikle siyasi partilerin kendi siyasi tercihlerine uymayan konularda pervasızca paylaşımlarda bulunduklarını, toplumun kutsal değerlerine saygısızlığında bu mecrada arttığına vurgu yaparak, haram ve günah sayılan konularda bilgisiz insanların ahkâm kestiğini ve ekâbirdik yaparak Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden dine saldırıldığını söyledi. 

Diyanet, Fetva ve Hutbelerle Görevini Yapıyor

Cenabı Allah’ın Mâide Suresi 90 ve 91. Ayetlerinde; “Ey iman edenler! İçki, kumar, dikili taşlar, fal okları şeytan işi iğrenç şeylerdir. Bunlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.(90), Şeytan içki ve kumar yoluyla aranıza düşmanlık ve kin sokmak, sizi Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçtiniz değil mi?(91)” buyurulduğuna dikkat çeken Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, Allah’ın yasakladığı haram işleri Müslümanlara açıklamakla görevli olan Diyanet İşleri Başkanlığının görevini yaptığını, bu kapsamda dine saldıranların amacının toplumda dine karşı bir cephe oluşturmak olduğunu belirterek “Din ve diyanetle ilgili işleri yürütmekle görevli olan Diyanet İşleri Başkanlığının içki, kumar, zina; resmi ve dini nikâhı olmadan birlikte yaşama şekli vb. toplum ahlakını yozlaştıran, toplum düzeninin bozulmasına neden olan kötü işlerden ve alışkanlıklardan insanların uzaklaşmalarını sağlamak için fetva vermesi ve hutbe irat etmesi kadar doğal bir şey olamaz. Ülkemizin gerçeklerinden uzaklaşmış, batı medeniyetinin yozlaşmış kültürünü benimseyerek yaşam şekli olarak kabul etmiş olan güya siyaset kılığına bürünmüş zatı şuursuzların çeşitli tarihlerde dini konularda yapmış oldukları açıklamalarını şiddetle kınıyorum. Diyanet kurumu,  dinimizin kurallarını gündeme getirerek milletimiz için akıl sağlığına varıncaya kadar zararlı olan ve dinimizce haram sayılan her konuyu gündeme taşımakla mükelleftir. Bunu da en iyi şekilde yerine getirmektedir. Bu nedenle Diyanet İşleri Başkanlığımızı tebrik ediyorum. Dinle kavgalı olanlara şunu hatırlatmak isterim; karşınızda yüzde 98’i Müslüman olan bir ülkenin insanları var. Aklınızı başınıza alın ve dinle kavgayı kesin.  Sizler, Rabbimize ve O’na inananlara sataşıyorsunuz. Siz ve sizin gibilere acıyor ve uyarıyoruz. Size, meşhur EBREHE hatırlatmasını yaparak araştırmanızı isterim. Bu ülkede siyaset yapacaksanız önce kurumların Anayasal görevlerini, bu ülkenin asıl evlatlarını ve tarihi seyrini iyice araştırın. Biz bu şanlı milletin sesi olarak ülke gerçeklerinden yoksun basiretsiz siyasileri uyarmaya ve onlara milletimizin milli ve manevi değerlerini hatırlatmaya devam edeceğiz. Kur’an, sünnet, vatan ve bayrak, hakkın ve haklının gür sesi olan DİYANET BİR-SEN ‘in kırmızı çizgisidir. Bu değerlerimizle kimseyi oynatmayız böylece biline…” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.