Din Görevlilerinin Haklı Talepleri Ertelenmesin

Din Görevlilerinin Haklı Talepleri Ertelenmesin

Diyanet Bir-Sen Gençlik Kolları Başkanı Yunus Emre Karadağ, Diyanet İşleri Başkanlığında çalışan genç, dinamik ve mesleki bilgiyle donanmış din görevlilerinin, özellikle sözleşmeli İmam, Müezzin Kayyım ve Kur’an kursu öğreticilerinin haklı istek ve taleplerinin göz ardı edilmemesini istedi.

Covıd-19 salgın hastalığının başladığı tarihten itibaren il ve ilçelerde kurulan Vefa Sosyal Yardım Gurupları içinde görev alarak halkımızın yardımına koşan, gönüllü olarak çalışan, pandemi sürecinde filyasyon ekiplerinin içinde çalışmalara katılmak suretiyle hastalanan, vefat eden kıymetli hocalarımız olmuştur. Bugün kıymetli hocalarımız ve sözleşmeli din görevlilerimiz yıllık izinlerini kullanamamaktadır. Bazı bölgelerde ise izinlerin kullanılmasında daha anlayışlı yaklaşımlar sergilenmektedir. Kurumumuzda bu konuda birliğin sağlanamamış olması özellikle din görevlilerini psikolojik olarak yıpratmaktadır. 

Diyanet İşleri Başkanlığında görev yapan sözleşmeli personelin 4-A statüde çalışan kadrolu memurlardan bir farkı yoktur. Aynı işi yapmaktadırlar ancak hem özlük hakları farklı hem maaşları... Kadrolu çalışanların sosyal ve özlük haklarıyla aralarındaki bu farklılıklar Anayasa’nın 10. Maddesinde belirtilen eşitlik ilkesine de aykırıdır. Sözleşmeli personel de aynı haklardan yararlanmalıdır. 

Sessiz çoğunluğun sesi olan, adalet, sosyal eşitlik, ilkeli sendikacılık, Kur’an, sünnet, vatan, bayrak gibi değerlerimizi yüksek sesle dile getiren Diyanet Bir-Sen, öncelikle kurumumuzda sözleşmeli personele kadro verilmesi suretiyle yaşanan haksızlığın giderilmesini talep etmekte, halen izinlerini kullanamayan sözleşmeli personel başta olmak üzere din görevlilerimizin izinlerini kullanmaları için tüm müftülüklere talimat verilmesini talep etmektedir. Ayrıca sene içinde kalan izinlerin bir sonraki yıla devredilmesini istiyoruz. 

En ücra yerlerde özverili bir şekilde görev yapan din görevlilerinin haklı taleplerinin dikkate alınmasını, huzursuzluğa neden olan uygulamaların kaldırılarak memnuniyetin sağlanmasını için çalışma yapılmalıdır.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.