Din Görevlileride Sicil Ve Disiplin Affı Bekliyor

Din Görevlileride Sicil Ve Disiplin Affı Bekliyor

Kamuajans.com – Coronavirüsü (covid-19) salgını nedeniyle cezaevlerindeki yığılmayı hafifletmek amacıyla infaz indiriminin acil olarak yürürlüğe girmesi bekleniyor. İndirimli infaz düzenlemesi olarak yapılacak düzenleme ile ilgili taslağın Meclis’e sunulması beklenirken, ceza düzenlemesiyle ilgili yapılacak çalışma kapsamında din görevlilerine de sicil ve disiplin affı getirilmesini isteyen Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, haksız yere sicili bozulan ve disiplin cezası alan din görevlilerinin uğra

“Diyanet İşleri Başkanlığı’nda çalışan din görevlilerinin sorunlarına çözüm bekliyoruz. Bu sorunlarından biri de haksız yere soruşturma geçirerek sicili bozulan ve disiplin cezası alan din görevlilerinin yaşadığı sorundur. Bu şekilde mağdur olan din görevlilerine disiplin affı getirilmesini bekliyoruz.

Sendika olarak, teşkilatımızda herhangi bir nedenle mağdur edilen tüm personelin yanında olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Çeşitli nedenlere bağlı olarak haksız bir şekilde disiplin soruşturması geçirerek mağdur edilen din görevlileri ve müftülerimiz var. Sicili bozulmuş, disiplin cezası alarak haksız yere mağdur edilmiş olan din görevlilerinin görevlerini etkin ve verimli bir şekilde ifa etmeleri engellenmiştir. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi herhangi bir terör örgütüyle ilişkisi bulunmayan din görevlileri için sicil ve disiplin affı getirilmesini istiyoruz. Bu şekilde mağdur edilen din görevlisi kardeşlerimizin moral ve motivasyonlarının yeniden sağlanmasını talep ediyoruz. Zira soruşturma geçirerek sürgün edilen, ihraç edilen, disiplin cezası verilen, mobbing ve keyfi uygulamalarla moral ve motivasyonu bozularak görev yapması engellenen pek çok din görevlisi bulunmaktadır. Bizim amacımız, yalan ve iftira ile haksız yere soruşturma geçiren, neticesinde mağdur edilen din görevlilerinin hakkının teslim edilmesidir.

Coronavirüs (covid-19) salgını nedeniyle cezaevlerindeki doluluk oranını en aza indirmeyi amaçlayan indirimli infaz düzenlemesi, diğer adıyla af düzenlemesi yapılırken din görevlilerine de disiplin affı için bir çalışma yapılmasını istiyoruz. Yakınlarının mağdur edilmesiyle kendileri de mağdur olan ailelerin bu haksızlığın giderilmesini dört gözle beklediklerini belirtmekte yarar görüyorum. Böyle bir düzenleme, mağdur olan din görevlilerinin kurumuna olan güvenini yeniden kazanması açısından da önemlidir. Din görevlisi ile kurum arasındaki güven probleminin giderilmesi açısından yararlı olacağını düşündüğümüz sicil ve disiplin affının indirimli infaz düzenlemesi kapsamında ele alınıp görüşülmesi tüm Diyanet camiasını sevindirecektir.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.