Camide karısına bir kadınla basılan imam hakkında Diyanet’ten açıklama!

Camide karısına bir kadınla basılan imam hakkında Diyanet’ten açıklama!

Karabük / Sipahiler köyünda geçtiğimiz günlerde vuku bulan imam Yusuf Ziya S.’nin karısına başka bir kadınla yakalanması hakkında Diyanet açıklaması geldi.

Karabük / Sipahiler köyünda geçtiğimiz günlerde gerçekleşen imam Yusuf Ziya S.’nin karısına başka bir kadınla yakalanmasının ardından “imamlık” mesleğine son verildi. Yusuf Ziya S. Kendini şöyle savunmuştu:

“Eşimle boşanmak istediğim için bana itibar suikasti yaptılar. Bayan arkadaşımızla oturduğumuz yer cami değil, caminin deposu olarak kullandığımız yer. Hakkımda idari soruşturma yürütülüyor. Sözü edilen kadın da bir saat oturup gidecekti” demişti.

Gelişen olayların akabinde Karabük Valiliği’nden konuyla ilgili açıklama geldi:

“Kamuoyu gündemini meşgul eden, İlimiz Merkez Sipahiler Köyü Sözleşmeli Camii imam hatibi Y.Z.S. ile ilgili iddialar üzerine Valiliğimizce (Müftülüğümüzce) ivedi olarak mahallinde soruşturma başlatılmış olup, konuyu incelemek üzere Murakıp görevlendirilmiştir. Konunun hassasiyetine binaen Diyanet İşleri Başkanlığımızdan Müfettiş talebinde bulunulmuş, Başkanlıktan gelen Müfettişler tarafından konu tahkik edilmiş ve adı geçen görevlinin 09/12/2022 tarihinde sözleşmesi feshedilerek görevine son verilmiştir” dendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.