Astral Seyahat Nedir? Astral Seyahat ile Hac İbadeti Kabul Olur Mu?

Astral Seyahat Nedir? Astral Seyahat ile Hac İbadeti Kabul Olur Mu?

Ramazan Ayı boyunca ATV'de yayınlanan ''Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ile Sahur ve İftar'' programına Zoom ile izleyiciler bağlanıp merak ettikleri soruları Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'na yöneltiyorlar. 16 Nisan 2021 tarihinde programa uzaktan bağlanan bir izleyici çok ilginç bir soru sordu.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ile Sahur ve İftar programında "Malum pandemi sürecindeyiz. Astral (Ruhun bedenden ayrılması) seyahatle Kabe'ye gidersek Haccımız kabul olur mu?" sorusu soruldu. Muş'tan programa bağlananbu gencin sorusu ''astral seyahat'' konusunu araştırmaya teşvik etti.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ise ilgili soruya, "Yani dua ile Kabe'ye gidilir. Astral seyahatle Kabe'ye gidemezsiniz. Çünkü astral seyahat denemeleri çok doğru olan denemeler değildir. Bizde onlara gerek yok. Kalbi rabıta; namazı kıldıktan sonra gözünüzü kapatıp Kabe'yi düşünme, Medine'yi düşünme... Tasavvufta buna rabıta diyorlar. Kalbi Allah'a bağlamak... Kendinizi orada hissetmeniz olabilir. Ama ruhla beden birbirinden ayrılacak böyle bir seyahat; Bu tür denemelerden uzak durmak gerekir" diye yanıt verdi.

ASTRAL SEYAHAT NEDİR?

Astral seyahat terimi okültizmde ve teozofide kullanılan bir terim olup kişinin uyku gibi hallerde parapsikolojiye inanan kişilerce esîrî beden ya da astral beden (spiritüalizmde duble) ya da süptil maddelerden oluştuğu söylenen "bedeniyle" fiziksel bedeni dışında, yine bu kişiler tarafından iddia edildiğine göre bilinci yerinde olarak başka mekânlarda dolaşmak üzere yaptığı yolculuğa ve bu bedeniyle geçirdiklerini söyledikleri deneyimlere denir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.