Ortaokul Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin Tayin ve Atama Şansı Azaldı, Bir de Norm Fazlası Olacaklar
Ortaokul Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin Tayin ve Atama Şansı Azaldı, Bir de Norm Fazlası Olacaklar
İçeriği Görüntüle

MEB yönetici atamaları için disiplin cezası alan öğretmenlere eksi puan verecek

 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan yönetici atamaları için bakanlık ek 1 ve ek 2 belgeleri için puanlama sistemini değiştirmişti. söz konusu yeni düzenlenen ek 1 ve ek 2 belgelerinde yüksek lisansla ilgili var olan puanlama ayrımı ve  disiplin cezaları ile ilgili eksik puan uygulamasının kaldırılması sebebiyle Danıştay ilgili  puan hesaplama yöntemini iptal etmişti.

Yeni yayınlanan ek 1 ve ek 2 belgeleri ile sistem değiştirildi

Yeni yayınlanan ek 2 belgelerinde ise Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin almış oldukları cezaların yönetici atamalarında kendilerine eksi puan olarak dönmesi için ilgili maddeler  yer almaktadır.

Yeni yayınlanan ek 1 ve ek 2 belgesinde kanama cezası için -1 puan, ayetten kesme cezası için -2 puan kademe elemesini durdurulması için -3 puan söz konusu yönetici adaylarına verilecektir. Yeni ek 1 ve ek 2 belgelerini indirmek için tıklayınız.