Şubat Ataması Olacak Mı ? Bakan Yılmaz Açıkladı

Şubat Ataması Olacak Mı ? Bakan Yılmaz Açıkladı

KamuAjans.Com-Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında görev yapmak için eğitim fakültelerinde okuyan ya da formasyon ile öğretmen olma hakkını elde eden ancak atanamayan öğretmenlerin 2016 verilerine göre sayısı 340 bin olduğu biliniyor.

 Maliye bakanlığı'nın 2016 yılının sonunda açıkladığı 2017 yılı kamuya atanacak memur sayıları sonrası gündeme gelen şubat ayı öğretmen ataması hakkında detaylar belli olmamıştı.Farklı söylentiler ve talepler ile 30 bin ile 60 arasında rakamlar telaffuz edilmişti.

Maliye Bakan'ının 2017 kamu personeli alımı açıklaması

2017 yılında, 2016'ya göre daha az sayıda kamuya personel alacağız. Bunu da bütçe görüşmeleri sırasında Mecliste açıklayacağım"

Bu açıklamalar sonrası öğretmen atamalarına yönelik yapılan tahminler ve talepler olmuş MEB'den açıklama gelmemişti.Bugün gerçekleştirilen yeni Müfredat açıklaması sonrası medya mensuplarının ilk sorduğu soru olan 2017 şubat öğretmen atama kontenjanı sorusuna Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtı : ''Şuanda buna cevap vermek mümkün değil. Çalışma ve Maliye ile bir araya gelip konuşacağız. Toplam 60 bin atama olacak ama bunların içinde Polis, sağlıkçı gibi atamalarda olacak. Bunların dağılımını henüz yapmadık''Şeklinde yanıtladı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.