Öğretmenlerden Mülakata Sorununa Çözüm Önerisi

Öğretmenlerden Mülakata Sorununa Çözüm Önerisi

KamuAjans.Com-Kamuda memur alımlarının mülakat ile yapılacağını açıklanması sonrasında ilk tepki öğretmenlerden gelmişti.KPSS puanında yeterli puan aldıkları halde mülakatta aldığı puana takılan öğretmenler mülakatı sorun olarak nitelendirerek çözüm önerisinde bulundu.

Fetö terör örgütü tarafından KPSS'ye yapılan müdahale ile terör örgütü mensuplarının kamuda görevlendirilmesi sonrası KPSS sınavının işleyişi hakkında çözüm önerisinin mülakat ile çözülebileceği kanaatine varılarak memur alımlarında KPSS sonrası mülakat aşaması hayata geçirilmişti.

Bu uygulamaya ilk tepki eğitim camiasından gelmiş ve öğretmenler KPSS'de aldıkları puanların mülakata takılarak emeklerinin heba edilmesine tepki göstermişti.

Mülakata karşı tepkilerini sosyal medyada bir çok gündeme getiren öğretmen adayları kadro talebinden sonra mülakatında öğretmen adaylarını mağdur ettiğini savundu.

Mülakata yönelik öneride bulunan öğretmen adayları çözüm bekliyor.İşte O Çözüm;

Öğretmen alımında mülakat yapılacak ise alım sayısıyla kpss puan üstünlüğüne göre 3 katı aday çağırılmalıdır. Sonra mülakatta en yüksek puan alanlar atanmalıdır.

Ancak mülakat puanıyla en yüksek alanların kpss puanlarına bakılıp , mülakatta sıralamaya girenler kpss puan üstünlüğüne göre sıralanıp ona göre atama tercihleri yapılmalıdır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.