Ücretli Öğretmenler Şubat Atamasından Pay İstiyor

Ücretli Öğretmenler Şubat Atamasından Pay İstiyor

Kamuajans.Com – Okullarda öğretmen açığını gidermek için görev verilen ücretli öğretmenler her atama döneminde olduğu gibi yaklaşan Şubat atamasında tekrar gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanlığı daha önce belirlediği gibi Şubat ayında 20 bin öğretmen ataması gerçekleştirecek.

Son verilere göre hali hazırda 109 bin öğretmen atanmak için bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz yılın sonunda sinyallerini verdiği öğretmen ataması için 20 bin kontenjan ayırdı. Atama bekleyen öğretmenlerde hayal kırıklığına sebep olan bu duruma bozulanların arasında ücretli öğretmenlerde yer alıyor. Gönül verdikleri mesleği atanamadıklarından dolayı ihtiyaç olan okullarda ücretli olarak yerine getiren ücretli öğretmenler 20 bin olarak belirlenen öğretmen kontenjanının 40 bine çıkarılarak ücretli öğretmenlerin kamuya alınmasını talep ediyor.

Ücretli Öğretmenlerin Kadroya Alınmasının Tek Yolu Var

Geçen ay katıldığı programda ücretli öğretmenlik hakkında yöneltilen soruya ücretli öğretmenleri sevindirecek açıklamalarda bulunan İsmet Yılmaz, MEB’de 5 yıl ücretli öğretmenlik yaparak öğretmenlik tecrübesini kazanmış kimselere sözleşmeli öğretmen atamasında mülakata çağrılmasında uygulanan üç katı kontenjana girme şartının uygulanmayacağını ifade etti. 5 yıl ücretli öğretmenlik yapanların öğretmen atama mülakatlarına alınması yönünde yasal düzenleme yapılacağını tekrarlayan Bakan İsmet Yılmaz ücretli öğretmenlere bir imtiyaz tanıyacağız'' demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.