İlave 5 Bin Öğretmen Ataması 2017 Mayıs Mülakatına Verilmelidir

İlave 5 Bin Öğretmen Ataması 2017 Mayıs Mülakatına Verilmelidir

Kamuajans.Com – Milli Eğitim Bakanı sn. İsmet Yılmaz'ın geçtiğimiz gün yaptığı "ilave 5 bin öğretmen alımı daha yapacağız" açıklaması atanmayı bekleyen 450 bin öğretmen adayının gündemine bomba gibi oturdu. 2017 Mayıs ayında mülakata giren öğretmen adaylarına 10 bin ek atama sözü verilmesine rağmen sözler hala yerine getirilmedi.

İlk defa uygulanan mülakat sistemi yüzünden kontenjandan olan binlerce kişi kontenjan dışına itildi ve yüksek puanlarla sınırda kaldı. Geçen bu kadar sürede hem maddi hem de manevi çok fazla kaybı olan öğretmen adayları verilen sözlerin tutulmasını bekliyor.

Öğretmen adayları, çıktığı televizyon programlarında ve yaptığı mitinglerde 10 bin ek atama sözünü veren sn. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği her sözü tuttuğu gibi bu atama sözünü de tutacağını bekliyorlar. Gelinen noktada 10 bin atama yapılmayacaksa bile bahsi geçen ilave 5 bin atamanın Mayıs Mülakat Puanları ile yapılmasını bekliyorlar.

Unutulmamalıdır ki son atamada sınavsız 5 bin dershaneci öğretmenin kadroya alınması büyük bir mağduriyet yaratmıştı. Bu mağduriyetin bir benzeri ücretli öğretmenlerle yaşatılmamalıdır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.