Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Aydın Şube Başkanı Yasin Erdem'in Gaziler Günü Mesajı

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Aydın Şube Başkanı Yasin Erdem'in Gaziler Günü Mesajı

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Aydın Şube Başkanı Yasin Erdem, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle basın açıklamasında bulunan Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Aydın Şube Başkanı Yasin Erdem, Çok zorlu koşullarda ve bütün imkânsızlıklara karşın fedakar çabaların yanı sıra büyük bir inanç ve azimle kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti; vatan uğruna canını hiçe sayan başta şehitlerimiz ve gazilerimizin emanetidir. Gazilerimiz aziz milletimizin gönlünde hak ettiği saygı ve minneti dün olduğu gibi yarınlarda da görmeye devam edecek" dedi.

"MİNNETLE ANDIĞIMIZ GÜNDÜR"

Açıklamasında, Türk milletinin gururla ve şerefle taşıdığı bir unvan olan gaziliğin, Savaş alanlarında kazanılmış rütbelerin en büyüğü olan şehitlikten sonraki rütbe olduğunu belirten Başkan Erdem, "Bu gün kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak için, üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek hayatlarını ortaya koyan ve gazilik onuruna erişen kahraman vatan evlatlarını şükran ve minnetle andığımız gündür. Şehitlik ve gazilik vatan sevgisini, milli ve manevi değerlerini her şeyden üstün tutan Türk milleti için ulaşılabilecek en yüce makamlardır. Bu topraklarda huzur ve güven içinde yaşamamızın asli unsurlarından biri olan bu Gazilerimiz, Türk milletinin kalbinde her zaman müstesna bir yere sahiptir" dedi.

"GAZİLERİMİZE SAĞLIKLI ÖMÜRLER DİLİYORUZ"

Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Mareşallik rütbesiyle birlikte gazilik unvanının da verildiği günün "Gaziler Günü" olarak kabul edilmesinin Gazilere duyulan saygının bir göstergesi niteliğinde olduğunu belirten Erdem, "Bu gün birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bir gündür. Şehit ve gazilerimizi andığımız bu günlerin birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmesini temenni ediyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş olan gazilerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ederken, Yüce Allah’tan, hayatta olan tüm gazilerimize aileleri ile birlikte sağlıklı, huzurlu ve uzun ömürler diliyor, Gaziler Günü’nü kutluyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.