Uzman Öğretmenliğe ve Başöğretmenliğe Engel Olan Kademe İlerlemesinin Durdurulması Cezası Nasıl Silinir?

Öğretmenlerin uzman öğretmen ve başöğretmen olmalarının önüne geçen kademe ilerlemesinin durdurulması cezası nasıl silinir? Detaylar haberimizde...

Öğretmenlerin mesleki kariyerlerinde uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik unvanlarını elde edebilmeleri için belirlenen yasal şartları yerine getirmeleri zorunludur. Bu süreçteki en kritik engellerden biri, memuriyet sicilinde "kademe ilerlemesinin durdurulması" cezasının bulunmasıdır.

Kariyer Basamaklarında Engel Teşkil Eden Disiplin Cezası
Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası, memuriyetten ihraç edilmeden önceki en ağır disiplin yaptırımı olarak nitelendirilir. Bu cezaya sahip olan eğitimcilerin uzmanlık veya başöğretmenlik başvuruları kısıtlanmaktadır. Ancak, bu durumun sicilden temizlenmesi için yasal bir süreç tanımlanmıştır:

Zaman Aşımı Süresi: Kademe ilerlemesinin durdurulması cezasının sicilden silinebilmesi için cezanın kesinleştiği tarihten itibaren 10 yıl geçmesi gerekmektedir.

Talep Şartı: 10 yıllık sürenin dolması, kaydın sistemden otomatik olarak silinmesi için yeterli değildir; mutlaka ilgili öğretmenin resmi bildirimde bulunması şarttır.

Sicilden Silinme İçin Başvuru Adımları
Eğitimcilerin bu cezayı sicillerinden sildirerek kariyer yollarını yeniden açabilmeleri için takip etmesi gereken prosedür şu şekildedir:

Dilekçe Hazırlama: 10 yıllık süre dolduğunda, cezanın sicilden silinmesi talebini içeren resmi bir dilekçe yazılmalıdır.

Teslim Noktası: Hazırlanan dilekçe, gereğinin yapılması amacıyla görev yapılan okul müdürlüğüne teslim edilir.

Müdürlük Onayı: Okul yönetimi, başvuruyu ilçe milli eğitim müdürlüğüne ileterek resmi süreci başlatır.

Bu idari başvuru yolu, mahkeme kararı gibi adli süreçler haricinde ceza kaydının silinmesini sağlayan temel yöntemdir.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

MEB Personel Haberleri