Saldırılarda pompalı tüfek kullanıldığı bildirildi. Hayatını kaybedenler arasında ilçedeki bir ortaokulda görev yapan iki öğretmen de bulunuyor. Kaçan şüphelinin yakalanması için Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir çevresinde arama sürüyor.
İhsaniye saldırısında kaç kişi öldü?
Afyonkarahisar Valiliği, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada saldırıların bilançosunu paylaştı. Açıklamada "8 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 1 vatandaşımız ağır yaralanmıştır" ifadesi yer aldı.
Valilik, adli sürecin Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütüldüğünü bildirdi. Bu açıklamayla, gün içinde 7 ile 11 arasında değişen rakamlar yerini resmi bilançoya bıraktı.
Valilik, 8 ölünün noktalara göre dağılımını vermedi. Demirören Haber Ajansı (DHA) ise Yukarıtandır'da 3, Ayazini'de 3 ve Kıyır'da 2 kişinin öldüğünü aktardı.
Hayatını kaybeden öğretmenler kim?
Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, İhsaniye Yukarıtandır Ortaokulu öğretmenleri Ayşe Sena Demir ve Hilal Mete'nin hayatını kaybettiğini duyurdu. Altınkaynak, sosyal medya paylaşımında "elim bir olay sonucu hayatlarını kaybetmelerinin derin üzüntüsünü yaşıyoruz" ifadesini kullandı.
Müdürlük, iki öğretmen için taziye mesajı yayımladı. Öğretmenlerin saldırı sırasında nerede bulunduğu ve okulla bağlantılı bir yolculukta olup olmadıkları resmi olarak açıklanmadı.
Gün içinde yerel basında üç kadın öğretmenin öldürüldüğü yazılmıştı. Resmi açıklamada ise iki öğretmenin adı yer alıyor.
Saldırılar hangi köylerde yaşandı?
Olay, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen silahla yaralama ihbarıyla ortaya çıktı. Jandarma ekipleri Ayazini ve Kıyır köyleri çevresinde iki ayrı otomobilde 5 kişinin cansız bedenine ulaştı. İki nokta arasındaki mesafenin 10 kilometre olduğu aktarıldı.