Öğrenciye Devlet Memuruna İftira Cezası: 1 Yıl 15 Gün Hapis ve 45 Bin TL Tazminat
Geçtiğimiz Haziran ayında bir öğrencinin, iki öğretmenini asılsız iddialarla CİMER (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) üzerinden şikayet etmesiyle başlayan olay hukuki bir emsal karara dönüştü. Öğrencinin iddialarının tamamen asılsız olduğuna hükmeden mahkeme, hem hapis cezası hem de maddi tazminat ödemesine karar verdi.
Mahkeme Kararı
Öğrencinin öğretmenlerine yönelttiği iftiralar nedeniyle mahkeme, şu yaptırımları uyguladı:
Hapis Cezası: 1 yıl 15 gün
Maddi Yükümlülük: 45 bin TL mahkeme masraflarının ödenmesi
Sosyal Medyada Yankı Uyandırdı
Kararı sosyal medya hesabından duyuran Eğitimci Yazar Yasin Görmüş, "Pek dillendirilmiyor ama devlet memuruna iftira atmanın bedeli ağır, bunu hatırlatmış olalım." ifadelerini kullandı.
Mağdur öğretmenlerden biri de yaşananları şöyle anlattı: "Haziran ayında bir öğrencim beni ve okuldan bir diğer öğretmen arkadaşımı CİMER’e şikayet etmişti. Yazdıkları tamamen iftira. Biz dava açtık ve şükür ki kazandık, öğrenci ceza aldı."
Bu emsal karar, kamu görevlilerine yönelik asılsız ihbar ve iftiraların hukuki sonuçlarını bir kez daha gözler önüne serdi ve sosyal medyada geniş yankı buldu.