O öğretmenlerin ek ders ücretleri unutuldu
Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında görev yapmakta olan öğretmenlerin ek ders ücretleri bayramdan önce yatırılmaya başlandı. Söz konusu öğretmenlerin ek ders ücretleri bu kapsamda yeni sistem olarak adlandırılan MEBBİS ek ders modülü kullanılarak hesaplandı.
İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri bünyesinde görev yapmakta olan muhasebe büroları konu ile ilgili olarak okul yönetimlerini yönlendirerek öğretmenlerin bayramdan önce ek ders ücretlerini yatırılmasına sağladılar. Ancak bazı okullar iş ve işlemlerini tamamlayamadığı için söz konusu ek ders ücretleri bayramdan sonraki süreçte öğretmenlerin hesaplarına yatacak.
Bahsi geçen konu ile ilgili olarak ilgili durumdaki Öğretmenlerin ek ders ücretleri Haziran ayı ek ders ücretleri ile beraber hesaplanacak ve Temmuz ayında söz konusu öğretmenlerin hesaplarına aktarılacaktır.
Konu ile ilgili gerekli takibi il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin yapması gerektiği de unutulmamalıdır. Bahsi geçen öğretmenlerin mağdur olmamaları adına ek ders hesaplamalarını yapılacağı her ayın son haftası itibariyle okul yönetimlerine ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine ilgili durumlarını hatırlatmaları gerekmektedir.