Ek Ders Ücretleri Ne Zaman Yatacak? İşte Verilen Son Tarih

Öğretmenlerin Ekim ayında girmiş oldukları ders saatlerine göre hesaplanmış olan ek tercih ücretleri ne zaman öğretmenden hesaplarına aktarılacak?

Öğretmenlerin ek ders ücretleri ne zaman hesaplara yatacak?

Öğretmenlerin Ekim ayı ek ders ücretleri Eylül ayının son haftasını da içine alacak şekilde hesaplandı. Bu kapsamda öğretmenlere Ekim ayı için toplamda 5 hafta üzerinden ek ders ödemesi yapılacak.

28 Ekim ve 29 Ekim ek ders ücretleri ile ilgili yapılan hatalardan ötürü bazı okulların ek ders bordroları onaylanmadı

Öte yandan 28 Ekim tarihindeki yarım günlük ve 29 Ekim tarihindeki tam günlük Cumhuriyet Bayramı resmi tatili sebebiyle kesilmesi gereken ek ders ücretleri ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine daha önceden resmi yazılar göndermişti.

Ancak bu kurallara uymadan ek ders ücretlerini hesaplayan okulların ek ders bordroları ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından onaylanmadı. Bu okullarda görev yapmakta olan öğretmenlerimizin ek ders ücretlerinin gecikme durumuna söz konusudur.

Tüm işlemlerini zamanında ve eksiksiz olarak yürüten okulların ek ders ücretleri ne zaman yatacak?

Tüm iş ve işlemleri zamanında bitiren okullarımızın ek ders ücretlerinin ara tatil başlamadan önce yani 10 Kasım tarihinden önce hesaplarına aktarılması gerekiyor. Bunun dışında meydana gelecek olan bir gecikmenin kabul edilebilir bir sebebinin olduğunu söylemek mümkün değil.

Geçtiğimiz ay meydana gelen KBS ve MEBBİS sistemleri üzerindeki hatalar sebebiyle ek ders ücretlerinin hesaplanamamasından ötürü yaşanan gecikmenin bu ay meydana gelmesi beklenmiyor.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

MEB Personel Haberleri