DYK'lara ve Ders Dışı Egzersiz Çalışmalarına Denetimler Geliyor
Okullarda açılan Destekleme ve Yetiştirme Kursları, egzersizler için okullara sene sonu denetimleri başlayacak. İlgili denetimler için il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde görev yapmakta olan şube müdürlerinin başkanlığında bir heyet kurulacaktır.
Milli Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili il milli eğitim müdürlüklerine tam yetki vermiştir. Söz konusu yetkilendirme işlemleri neticesinde il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin tutacakları raporlar aynı zamanda ilgili kurs faaliyetleri için önemli istatistiki veriler de barındıracaktır. Bakanlık DYK ve ders dışı egzersizlerle ilgili çalışmalarını bu raporları dikkate alarak yapacaktır.
Söz konusu denetimlerde öğretmenlere ödenen ek ders ücretleri de dikkate incelenecektir. Bu durumda usulsüz ödemeler tespit edilecek olup ilgili öğretmenlerden söz konusu egzersizler ve DYK'lar için aldıkları ücretler geri istenebilecektir.