Ara Tatilde Seminer Düzenlenecek Mi?
2025/2026 Eğitim Öğretim Yılının son ara tatili 13 Mart Cuma günü çalacak olan ilk des ziliyle beraber sona erecek. Ara tatil olarak adlandırılan tatil resmi olarak 16 Mart tarihi itibariyle başlayacak. Öğretmenlerin de bu sürede mesleki çalışma sürecine girmeleri gerekiyor. 16 Mart tarihinde başlayacak olan ara tatilin son günü olan 20 Mart tarihinin bayrama denk gelmesi sebebiyle mesleki çalışmalar en geç 19 Mart tarihine kadar sürecek.
Mesleki çalışmaların geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de online olarak düzenlenecektir. Mesleki çalışmalar için yine Milli Eğitim Bakanlığı'nın ÖBA sisteminin kullanılması bekleniyor. Toplam dört günlük mesleki çalışma süreci için öğretmenlere 4 gün üzerinden günlüğü 3 saatten 12 saat ek ders ödenmesi gerekiyor.
Seminerler için öğretmenlere kaç TL ek ders ödemesi yapılacak?
Mesleki çalışmalar için öğretmenlere 12 saat üzerinden 2316 TL ek ders ödenmesi gerekmektedir. Söz konusu 12 saatlik ek ders ücreti bu kapsamda öğretmenlerin hesaplarına Nisan ayının ilk haftasında ödenecektir.