MEB'den Öğretmen Seminerleri Konusunda Açıklama: Öğretmenler bu tarihte Okulda Olacak.

MEB'den Öğretmen Seminerleri Konusunda Açıklama: Öğretmenler bu tarihte Okulda Olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılında gerçekleştirilecek iş ve işlemlere dair İl Milli Eğitim müdürlüklerine genelge gönderildi.

İllere gönderilen yazıda dönem başı mesleki çalışmaların 4 Eylül'de yüz yüze okullarda olacağı ifade edildi.

Buna göre; yeni eğitim öğretim yılında öncelikli hedefler, okul ortamları ve öğrenme süreçlerinin iyileştirilmesi, öğrencilerin akademik ve mesleki yönden ilgilerine göre öğrenim görmelerinin temin edilmesi, beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı bir şekilde yetiştirilmelerinin sağlanması olacak.

Öğretmenler, mesleki çalışmalara 4 Eylül'de başlayacak; ancak ilk atamayla göreve başlayacak öğretmenler 1 Eylül'de okullarda bulunacak.

Afet bölgesi illerindeki resmi ve özel okullarda 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine yönelik öğrenme kayıplarının giderilmesi için hazırlanan program ise 11 Eylül ile 6 Ekim tarihleri arasında uygulanacak.

Bölge illerinde öğrenim gören öğrencilerden eğitime erişimde sorun yaşayan öğrenciler de öğrenci taşıma uygulamasına alınabilecek.

Deprem nedeniyle naklolan veya özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin azami sınıf mevcuduna bakılmaksızın eğitime erişimleri sağlanacak.

Yorum Yap

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Toplu sözleşme görüşmelerinde gündeme gelmeyen kritik konular
Survivor yıldızı Sema Aydemir 'Lise'de müdür yardımcısı oldu! 'Böyle minnoş...'
MEB'den Okul Kıyafetleri Konusunda Yeni Genelge.

Haberleri