Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın hakkında ortaya atılan iddialara yönelik yürütülen hukuki süreçte önemli bir gelişme yaşandı. Yalçın'ın avukatı Ahmet Günenç tarafından yapılan kamuoyu duyurusunda, asılsız haberlerle ilgili yargının tazminat kararı verdiği açıklandı.
Yapılan resmi açıklamada, Ali Yalçın veya Memur-Sen'in herhangi bir kooperatifle bağı olduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. Memur-Sen Genel Yönetim Kurulu'nun, sendika isminin veya kurumsal kimliğinin hiçbir kooperatif faaliyetinde kullanılmaması yönünde yıllar önce kesin bir karar aldığı hatırlatıldı.
Mahkemeden Tazminat Kararı Geldi
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın itibarını zedelemeye yönelik yürütülen karalama kampanyalarına karşı başlatılan hukuk mücadelesinde sonuç alındı. Ankara 38. Asliye Hukuk Mahkemesi, 2025/476 E. sayılı dosya kapsamında asılsız bilgileri yayan tarafları tazminat ödemeye mahkûm etti.
Açıklamada, organize şekilde yürütülen iftira niteliğindeki eylemlere karşı hukuki işlemlerin tavizsiz bir şekilde devam edeceği ve tüm yasal hakların sonuna kadar savunulacağı bildirildi. Devam eden diğer davaların da titizlikle takip edildiği kamuoyunun bilgisine sunuldu.
Memur Sen Tarafından Yapılan Açıklama