Toplumun her bireyi tarafından yaygın bir şekilde kullanılan, internet ile ilgili düzenlenen etkinlikte internetin, ihtiyaç doğrultusunda kullanılan bir araç bir yol olmaktan çıktığını dikkati çeken Uraloğlu, küresel değerlerin, alışkanlıkların değişmesinde önemli rol oynadığını açıkladı. Detaylar işte sizlerle...
Uraloğlu, Tüm anne babalara seslendi!
Neredeyse hayatımızın baş rolü haline gelen “internet” çoğu zaman avantaj sunsa da yanlış kullanıma bağlı olarak dezavantajları da beraberinde getiriyor. Özellikle çocukluk döneminde, internete bağımlılık kanayan yaramız. Bu konu ile ilgili Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından hazırlanan “Hep birlikte daha iyi bir internete” sloganı ile “Güvenli İnternet Günü” etkinliği düzenlendi.
“Güvenli İnternet Günü” etkinliğine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu katılım sağlayarak internet kullanımı ile açıklama yaptı. Uraloğlu, Tüm anne babalara seslenerek, “çocuklarımızı, gençlerimizi başıboş ve uçsuz bucaksız bir ortam olan internet dünyasında yalnız bırakmayın.” Dedi.
Bakan Uraloğlu, Güvenli İnternet Günü, etkinliğinde yapmış olduğu açıklamasında, bilginin doğru kaynaklardan güvenilir şekilde iletilmesinin devletin ve toplumun gündeminde olduğunu dile getirerek, bilgiye erişim konusunda sıkıntı çekilmeyen bir çağda yaşandığına dikkat çekti. Özellikle son dönemlerde, insanlığın hiç olmadığı kadar manipülasyona ve dezenformasyona açık hale geldiğine dikkat çeken Uraloğlu, konuşmasına şu şekilde devam etti;
Uzun dönemden beri, alışkanlıkları, zorunlulukları değiştiğine dikkat çeken Uraloğlu, “Hayatımızın baş rolünde internet bağlantısı bulunan cihazlar var. Bu durum, bireysel kullanıcılar acısından değerlendirildiğinde riskleri ve tehditleri bünyesinde barındırıyor. Aynı zamanda da, kamunun 7/24 hizmete açık, sistemleri hayatımıza değer katıyor.
Zamanının büyük kısmını internette ayıran gençlerimiz çocuklarımızın değerlerini sadece ailesi, çevresindeki insanlar belirlemiyor maalesef ve maalesef sosyal medya aracılığıyla internet, kültürü belirliyor. Buda şu demek oluyor, dijital dünyada da çocukların kontrol edilmemesi, tehlikeli sonuçlar ortaya çıkabilir. Aile bireyleri, farklı koruma ve güvenlik yöntemleri deneyerek genç nesillerimizi, dijital alemin kötülüklerinden uzak tutması gerekiyor” dedi.
Uraloğlu, internetin ve sosyal medya platformlarının bilinçli kullanılması ve dijital okuryazarlık becerilerinin geliştirmesi gerektiğini ifade etti.