EN AZ 3 ÇOCUK
Odatv’nin haberine göre; okulun yatakhanesinde öğrencilerden M.B. elindeki kesici alet ile “Sol vs Atatürk” dedikten sonra Atatürk posterine zarar vermeye başlıyor. Elindeki postere art arda darbeler indirirken yanındaki arkadaşlarından M.A.U’nun da kahkahalar attığı görülen videoda, “Zaten çocuğu da yok, acımıyorum. En az 3 çocuk” dedikten sonra küfrettiği duyuluyor.
SORUŞTURMA YOK
Odatv’nin edindiği bilgilere göre, Atatürk posterine hakaret ederek zarar veren öğrenciler hakkında disiplin soruşturması başlatılmadı. Olayın Okul Müdür Vekili Muharrem Bayrak ve Baş Müdür Yardımcısı Ayşe Bozdağ tarafından kapatıldığı öne sürüldü.
TÖRENİ TERK ETMİŞ
Kabataş Erkek Lisesi’ne geçen eylül ayında müdür vekili olarak atanan Muharrem Bayram’ın daha önce Milli Eğitim İlçe Şube Müdürlüğü’ndeyken Kabataş Lisesi’nde düzenlenen bir törende İzmir Marşı çalınınca töreni terk ettiği öğrenildi.
2015 ÖNCESİ KAYIP
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi mezunu olan okul müdür vekili Bayram’ın, mezun olduktan hemen sonra Amerika’ya gittiği ve 2015 yılından önceki sosyal medya hesaplarından paylaşımlarının silindiği de belirtildi.
ANNE VE BABASI KİM ÇIKTI
Öte yandan, Odatv'nin edindiği bilgilere göre, olayı gerçekleştiren çocuklardan birinin anne ve babasının Milli Eğitim Müdürlüğü'nde bulunduğu ortaya çıktı. Olayı yapan çocuğun, Samsun'da MEB Şube Müdürü D.B.'nin oğlu olduğu, yine annesinin de MEB'de Şube Müdürü S.B. olduğu öğrenildi.