Son Dakika: AK Parti'den Erken Seçim Açıklaması! Gözler O Tarihe Çevrildi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, erken seçim iddialarına yanıt verdi. “Seçimler zamanında, 2028’de yapılacak” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığı için Meclis’in rolüne dikkat çekti.

Türkiye’de siyaset gündeminin en sıcak konularından biri “erken seçim olacak mı?” sorusu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, seçim takvimi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığına dair önemli açıklamalarda bulundu.

“Seçimler 2028’de Zamanında Yapılacak”

Portre TV canlı yayınına katılan Yavuz, erken seçim iddialarını net bir şekilde reddederek şunları söyledi:

“Biz erken seçim demiyoruz, ‘seçim yenilemesi’ kavramını kullanıyoruz. AK Parti her daim seçime hazır bir parti. Ama seçimler zamanında, yani 2028 yılında yapılacak.”

Cumhurbaşkanının Yeniden Adaylığı İçin TBMM Kararı

Yavuz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir dönem daha aday olabilmesi için TBMM’nin en az 360 milletvekilinin seçim yenileme kararı alması gerektiğini belirtti. Bu durumda seçim tarihinin birkaç hafta öne çekilmesinin mümkün olduğunu vurguladı:

“Seçim 14 Mayıs’ta yapılacaksa 7 Mayıs da olabilir. 7 Mayıs’taysa 30 Nisan da mümkün. Buna YSK karar verir. Ama bu erken seçim değildir, ‘seçim yenileme’ tabiri kullanılır.”

“Seçime Hazırlıklıyız”

AK Parti’nin her dönem seçime hazır olduğunu dile getiren Yavuz, “Sürekli çalışıyoruz. Bizim için seçim her zaman gündemdedir ama bu, seçimlerin erken yapılacağı anlamına gelmez” dedi.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Haber Haberleri