KT-1 Eğitim Uçağı'nın Özellikleri

İzmir'in Foça ilçesinde düşen askeri eğitim uçağında Yarbay Hakan Er Yılmaz ve Albay Ahmet Kendir isimli iki pilotu balıkçılar kurtarmıştı. Açık denizde sulara gömülen uçağın KT-1 uçağı olduğu anlaşıldı. Şimdi herkes KT-1 uçağının özelliklerini merak ediyor. Güney Kore üretimi, ilk yerli uçak olan KT-1 eğitim uçağını yakından tanıyalım.

1999 yılından günümüze kadar üretimi devam eden KT-1 eğitim uçağının 2 mürettebat kapasitesi vardır. Woongbi, Korea Aerospace Industries tarafından üretilen KT-1 eğitim uçağı KAI ve Savunma Geliştirme Ajansı (ADD) tarafından ortaklaşa geliştirilmiştir. KT-1 eğitim uçağı hakkında ön bilgiden sonra teknik bilgilere geçebiliriz.

10.26 m uzunluğunda, 10.59 m kanat açıklığında, 3.68 m yüksekliğinde, 16.01 m2 kanat alanında, 1.910 kg boş ağırlığında, 3.311 kg azami kalkış ağırlığında, 1 × Pratt & Whitney Canada PT6A-62 turboprop motora sahip KT-1 eğitim uçağında en fazla 2 mürettebat yer almaktadır.

KT-1 eğitim uçağını Endonezya, Güney Kore, Peru, Senegal ve Türkiye tarafından kullanılmaktadır. 

Milli Savunma Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada ''“İzmir'deki 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığımızda görev yapan KT-1 tipi uçağımız, eğitim uçuşu sırasında henüz belirlenemeyen bir sebeple Foça açıklarında denize düşerek kaza kırıma uğradı. Derhal başlatılan arama-kurtarma çalışması ile 2 pilotumuz sağ olarak kurtarıldı.” denilmişti.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Ekonomi Haberleri