İstanbul’dan sadece düzensiz göçmenler mi gidecek? Vali açıkladı…

Ortadoğu, Arap ve Asya bölgesinden fazlasıyla göç alan Türkiye, adeta mülteci kampına döndü. Milyonlarca göçmen Türk topraklarında geziyor. Halk ise, iç huzurun bozulduğu için mültecilerden oldukça şikayetçi…

Başka ülkelerde yaşanan iç savaştan dolayı Türkiye, insanların ilk tercihi oluyor. Fakat düzensiz şekilde gelen göçmenler ülkede huzursuzluk oluşturuyor. Her göçmen aynı olmasa da sıkıntılar gözler görülüyor.

Hükümet ise seçimeden sonra düğmeye basarak düzensiz göçmenlere öncelik verdi. İstanbul ve daha farklı şehirlerde bulunan düzensiz göçmenler için işlemler başlatıldı. İstanbul Valisi Davut Gül, düzensiz göçmenler için çok net konuştu.

Düzensiz göçmenler İstanbul’dan çıkacak

Vatandaş sadece düzensiz değil tamamen mültecilerin ülkesinden çıkmasını istiyor. Şu an bunun mümkün olmadığı gözüküyor. Fakat yetkililer kademeli olarak güvenliği olan mültecileri de geldikleri ülkelere gönderiyor.

Sadece mülteciler değil düzensiz olarak göç edenler içinde sınır dışı çalışmaları sürüyor. En çok düzensiz göçmen ise İstanbul’da yer alıyor. İstanbul Valisi Gül, Suça karışan her yabancıyı gözünün yaşına bakmadan sınır dışı edeceğiz. Kısa süre içinde düzensiz göç İstanbul'un gündeminden çıkacak" yorumunu yaptı ve ekledi;

İstanbul'a gelen insanların bazıları yatırım için geliyor bazıları eğitim amaçlı geliyor biz sağlık turizminde çok potansiyeli olan bir şehiriz. Bizim mücadele ettiğimiz ekiplerimiz, kimlik kontrolü yaparken herhangi biri kayıtsızsa bu şu anlama geliyor; ülkemize nasıl girdiğini bilmiyoruz, kaçak yollarla girmiş dolayısıyla bunun uyruğuna bakmadan kendi ülkesine geri gönderiyoruz.

Bizim göç politikamız merhamet eksenli, adalet eksenli. Kimseye zulüm de etmiyoruz kimsenin burada başı boş dolaşmasına da izin vermiyoruz. Kısa süre içerisinde düzensiz göç İstanbul'un gündeminden çıkacak. Bunun ticaretini yapan kişilerle ilgili de kolluk kuvvetlerimiz gerekeni yapıyor.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

MEB Personel Haberleri