Enflasyon yükselmeye devam ederken, Cumhurbaşkanı kökten çözeceğini söylüyor…

TÜİK, Temmuz ayına ilişkin enflasyon rakamlarını yükseldiğini açıklamıştı. TCMB, yıl sonu beklentisini yukarı yönlü revize etmişti. Tüm her şey böyle devam ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonu bitireceklerini açıkladı…

2020 yılında bu yana vatandaş ciddi bie enflasyon ile mücadele içine girdi. Özellikle enflasyon en çok 2022 yılında hissedildi. Otomotiv, konut ve gıda sektöründe artışlar 3 haneye ulaştı.

2023 senesi ise biraz daha düşük enflasyon olsa da vatandaşın alım gücü yine azaldı. Buna rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonun gündemden çıkacağını iddia ediyor.

Erdoğan, enflasyona savaş açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Türkiye Müteahhitler Birliği Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni'ne katıldı. Törende ekonomiye dair önemli mesajlar verdi.

Enflasyona işaret eden Erdoğan, “bu konuda netice almaya başlıyoruz” mesajını paylaştı. İşte Erdoğan’ın törendeki satır başlıkları;

Güven iklimi sayesinde uluslararası finans kuruluşları 10 milyarlarca kaynağı ülkemize akıtmaya başladı. Çok yakında kredilere kadar her alanda bunun müspet etkilerini göreceğiz.

Hayat pahalılığı sorununu çözmek için yoğun gayret gösteriyoruz. Kısa sürede bu konuda netice almaya başlayacağımıza inanıyorum. Bunu yaptığımız müddetçe üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir mesele, engel tanımıyorum. Darbeden depreme nice badireyi atlatarak hedeflere ilerliyorsak bugünkü sıkıntıları kısa sürede yeneceğiz.

2019'da böyle bir tören vesilesiyle bu sistemin en büyük garantisi millettir demiştim. Biz de milletimize layık olabilmek için gece gündüz çalışıyoruz. 2,5 aylık kabinemizle aldığımız somut sonuçlarla milletimiz ve iş dünyasının karşısına çıkmayı başardık. Ülkemizi büyütme hedefimize en küçük bir halel getirmeden makro ekonomiyi güçlendirecek programları hayata geçiriyoruz.

Yorum Yap

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB Personel Haberleri