Ülkemizde özellikle karadeniz,trakya ve doğu illerinde kullanılan Türkçe farklı lehçelere bölünmüştür. Yöre halklarının kendilerince geçmişten gelen bazı görsel öğe veya hareketleri farklı kelimelerle değiştirerek kazanılan bu kavramlar yöre dışında ise anlaşılması zor hale gelebilir. Tamda bu noktada pazartesi akşamlarının değişmez yarışma programı ''Kim Milyoner Olmak İster?'' de yarışmacı ve ekran başındaki seyircileri hem güldüren hemde düşündüren bir soru soruldu.
60 bin liralık soruya kadar gelen yarışmacı 60 bin liralık soru ile karşı karşıya kaldığında yarı yarıya ve çift cevap jokerleri vardı. Bu soru karşısında 2 joker hakkınıda kullanan yarışmacı cevabı zorda olsa buldu.
İŞTE O SORU VE CEVABI
ATV’de yayınlanan “Kim milyoner olmak ister?” adlı yarışma proğramında “Zonguldak'ta bir manava girip çükündür var mı diyen bir kişi hangisini almak istiyordur?” şeklinde bir soru soruldu.
Soruların şıkları ise şöyleydi.
A- Karpuz
B- Kabak
C- Maydanoz
D- Pancar