JPMorgan Chase & Co.'ya göre, yüksek değerleme ve Çin'deki artan risklerin ardından bazı konulara dikkat çekti. Haftaya merakla beklenen ürün lansmanının parlaklığını yitirmesi nedeniyle Apple Inc. hisselerinin yılın ikinci yarısında daha iyi bir performans sergilemesi pek mümkün görünmediğin JPMorgan ekledi.
Samik Chatterjee liderliğindeki analistler Cuma günü yayınlanan bir notta dünyanın en büyük şirketi için fiyat hedefini hisse başına 235 dolardan 230 dolara düşürdüler. Çin’in iPhone kullanımına yönelik kısıtlamalarının Apple'ın en büyük dış pazarında rekabetin kızıştığı dönemde gerçekleştiğini söylediler.
Apple Etkinliği’nin gölgesinde hisseleri düşüşte
Ağustos ayında JP Morgan, hem 2023 için "güçlü hissedar getirisi" hem de hizmetlerinin ürün döngülerine bağlı olmadığı anlamına gelmesi nedeniyle Apple'ın hedef fiyatını 235 dolara yükseltmişti.
Şirket sonrasında ise yatırımcılara gönderilen bir notta JP Morgan yükseliş görüşünü geri çekti ve fiyat hedefini de 5 dolar düşürerek 230 dolara düşürdü. JP Morgan şu açıklamayı yaptı;
Fiyat artışı beklemeli miyiz? Tüm katmanlardaki fiyat artışının, daha zengin bir karışıma doğru son dönemdeki değişimi koruyacağını düşünüyoruz. Temel modeller ile Pro modeller arasındaki fiyatlandırma farkının artması, tüketicilerin üst düzey cihazları tercih etme teşvikini azaltacağından, Apple'ın yalnızca Pro modelleri yerine tüm iPhone'lar için fiyatlandırma yapmasının daha muhtemel olduğuna inanıyoruz. yükseltmeleri içeriyor ve önceki yıllarda Apple'a fayda sağlayan karışık rüzgarları sınırlıyor.