Günden güne akaryakıt fiyatları artış yaşıyor. Her geçen gün motorin ve benzin biraz daha pahalanıyor. Daha öncesinde ÖTV zammı ve dolar kuruna bağlı olarak artışlar yaşanmıştı. Şimdi ise petrol fiyatlarındaki yükseliş güncel akaryakıtı etkiledi.
Petrol arama çalışmalarında yeni gelişme
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, yeni keşiflerle ilgili kamuoyunu bilgilendirdi. TPAO tarafından 5 saha için 5 yıl süreyle petrol arama izni verildi. Ruhsat; Siirt, Şırnak, Amasya ve Samsun illeri için geçerli.
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), 4 ilde 5 saha çalışması için ruhsatı onayladı. Verilen karar hafta sonu Resmi Gazete’de yayımlandı. 5 yıllık süre boyunca illerde petrol araması yapılacak.
Öte yandan Türkiye’de günlük petrol üretim rekoru kırıldı. Yapılan saha çalışmalarına günlük 75 bin 52 varil petrol üretildi. Bu da şimdiye kadarki en yüksek üretim kapasitesi olduğunu gösterdi.
Şırnak Şehit Esma Çevik ve Şehit Aybüke Yalçın sahalarında açılan yeni kuyularla birlikte Şırnak Gabar Bölgesinde günlük 16 bin 188 varil petrol üretime ulaşıldı.