Normalleşme süreci ile birlikte artan vaka sayıları yeni tedbirleride beraberinde getirdi. Sokağa çıkma yasağı olmasada maskesiz sokağa çıkmak vaka artışı olan şehirlerde yasaklandı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sürekli vurgu yaptığı mesafe, maske ve temizlik konusunda yaşanan zafiyetler koronavirüsün ikinci dalgasının ayak seslerinin duyulmasına neden olmuştu.
18 Haziran 2020 tarihli koronavirüs vaka sayıları açıklandı.
Açıklanan yeni vaka ve iyileşen hastalarında tekrar iyiye gidiş gözlemlendi düne kadar vaka sayısının iyileşen sayısını geçtiği gözlemlenirken bugün iyileşen hasta sayısı tekrar yeni vaka sayısını geçerek iyiye dönüşün sinyalini verdi
Fahrettin Koca'nın açıklaması;
Vaka sayısında düne kıyasla 125 azalma oldu. İYİLEŞEN HASTA SAYIMIZ BUGÜN TEKRAR YENİ VAKA SAYISINI GEÇTİ. Birimizin ihmali, hepimizi ilgilendiriyor. Hayatımıza tedbirlerle devam edelim.